HATAY’DA HAYAT DEVAM EDİYOR

HATAY’DA HAYAT DEVAM EDİYOR

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde Hatay’da iş yerleri hasar gören esnaf, dükkanlarının önünde işlerini sürdürmeye çalışıyor.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Hatay’da, Uzun Çarşı’da faaliyet gösteren iş yerleri de hasar gördü. Esnafın bir kısmı hasar alan dükkanlarının önünde işlerine devam ederek hayata tutunmaya çalışıyor.

ESNAFLAR DESTEK BEKLİYOR

Konuyla ilgili görüş bildiren esnaflar: “Depremde uzun çarşının bazı belli bölgelerinde yıkımlar oluştu burası da dediğimiz yerlerden bazıları. İş yerleri vardı burada esnafların fakat yıkıldı. Esnafta tekrar hayata tutunmak adına enkazların arasında kendilerine küçük tezgahlar kurup işlerine devam etmeye karar verdiler. Hem onlar için iyi oldu hem de vatandaşlar için. Vatandaşlar gelip alışveriş yapıyorlar eskisi gibi. Fakat onlar için bu durum biraz tehlikeli oluyor. Bizde esnaflar olarak kendimize bir düzen kurmaya çalışıyoruz. Umuyoruz ki gelip bu düzeni bozmazlar çünkü çarşı yıkılıp tekrardan yıkılacak diyorlar fakat biz istemiyoruz. Biz çarşımızın bu haliyle çok memnunuz. Bir daha yıkılıp tekrardan yapılırsa eskisi gibi olacağını düşünüyoruz burası resmen ticaretin kalbinin attığı yer. Evet Antakya çok kötü bir durumda ama Çarşımız o kadar da kötü bir durumda değil. Sadece belli başlı yıkılan yerleri var oraları bize onarsınlar biz başka bir şeye dokunsunlar istemiyoruz. Aklınıza gelebilecek her türlü iş yeri bulunuyor. Giyimden, gıdaya, kuyumculardan ayakkabıya kadar her türlü esnaf burada. En büyük yıkım Antakya, Defne, Samandağ gibi ilçelerinde oldu. Oradaki esnafların çoğu kendi çabasıyla yeniden kendilerine iş yerleri kurdular. Kimi kendine iş yeri kurdu, kimi konteynerlerde devam ediyor iş yerine kimileri de prefabrik çarşılarda. Bizleri arayan çok vatandaşımız oldu depremden sonra ne zaman tekrar açacaksınız diye. Bizde açtık hem biz hem de vatandaşlarımız çarşımıza kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Antakya’ya gelen misafirler buraya uğrayıp, çarşıdan alışveriş yapmadan gitmezlerdi. Şimdi tabi ki gelen giden turist pek olmuyor ama inanıyoruz ki yine eskisi gibi olacak. Çünkü her türlü iş yine eskisi gibi devam ediyor. Hayat bir şekilde devam ediyor ne yapalım mecburuz işimize devam etmekte.” İfadelerini kullandılar.             Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.