HATAY’DA ISLAH ÇALIŞMASI SÜRÜYOR!

HATAY’DA ISLAH ÇALIŞMASI SÜRÜYOR!

Tarım ve Orman Bakanlığı verilerinden yaptığı derlemeye göre, arıcılığın geliştirilmesine yönelik Cumhurbaşkanı Kararı ile başlatılan yerli ekotiplerin tespiti ve ıslahına yönelik çalışmalara ara verilmeden devam ediliyor.

Yaklaşık 2 bin ton balın üretildiği ilimiz Hatay’ın da dahil edildiği proje de arıcılar, balın yanında katma değeri yüksek polen, arı sütü, propolis, arı zehiri, arı ekmeği, apilarnil gibi ürünleri üretmeleri için teşvik ediliyor. Projeyle arı ürünlerinin ihracat bazlı olarak ekonomiye katkı sağlaması öngörülüyor.

Hatay’da arıcılık için çok verimli alanların bulunduğuna vurgu yapılan çalışma kapsamında

Ülkenin gen kaynağı olduğu tespit edilen arı ekotiplerinin bölgelerinde saflığının korunmasının yanı sıra uzun yıllar bölge ve ülke arıcılığının damızlık talebine katkı sağlanması amacıyla Kırklareli ili Trakya, Düzce ili Yığılca, Muğla ili Ege, Çorum ili Orta Anadolu, Zonguldak ili Batı Karadeniz ve Hatay ili Suriye arı ekotiplerinin seleksiyon ve ıslah çalışmaları yapıldı.

Arıcılık Kayıt Sistemi’yle harita üzerinde arı konaklama noktalarının belirlenip sayısallaştırılması çalışmaları başlatıldı.

Üç yıl için planlanan Arı Ürünlerinin Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi’yle de arıcılar, balın yanında katma değeri yüksek polen, arı sütü, propolis, arı zehiri, arı ekmeği, apilarnil gibi ürünleri üretmeleri için teşvik ediliyor. Projeyle arı ürünlerinin ihracat bazlı olarak ekonomiye katkı sağlaması öngörülüyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.