Meşale Gazetesi

HATAY’DA PROF. DR. FUAT SEZGİN VE İSLAM BİLİM TARİHİ SEMİNERİ

HATAY’DA PROF. DR. FUAT SEZGİN VE İSLAM BİLİM TARİHİ SEMİNERİ

Hatay’daki liselerde, 2018 yılında vefat eden Türk bilim adamı Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatı ve İslam bilim tarihi konulu seminer düzenlendi.Milli Eğitim Bakanlığı ile Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Hatay’daki liseler ziyaret edilerek Müslümanların bilimler tarihine katkıları ve Prof. Dr. Fuat Sezgin’i tanıtmaya yönelik seminer verildi.

Seminerlerin düzenlediği 20. şehir olan Hatay’da, Hz. Ayşe İmam Hatip Lisesinde İBTAV Başkanı Mecit Çeyinkaya, Hatay Fen Lisesinde Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Karlısu Sosyal Bilimler Lisesinde İBTAV Mütevelli Heyeti Üyeleri Mihriban Ataş, Sümeyye Baybara, Ayşegül Kutluca ve Elif Yılmaz, Hatay Anadolu Lisesinde Gürsel Aksoy öğrencilere bilim insanı Prof.Dr. Fuat Sezgin ile hayatını adadığı İslam Bilim Tarihi çalışmaları öğrencilere anlatıldı.

Seminerlere Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de katıldı.Seminerlerde, 2018 yılında hayatını kaybeden Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatı, İslam bilim tarihi çalışmaları ve faaliyete geçmesini sağladığı çeşitli kurumlar hakkında bilgiler veriliyor.

Seminerler ve diğer etkinliklerle Prof. Dr. Fuat Sezgin’in bilimsel mirasının gençlere ulaştırılması amaçlanıyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.