HATAY’DA TAMP KAPSAMINDA SAHA TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

HATAY’DA TAMP KAPSAMINDA SAHA TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) çerçevesinde, Afet Sağlık Grubu Operasyon Planı’nın saha tatbikatı gerçekleştirildi.

Afet anlarında hızlı ve etkili müdahale kapasitesini artırmak amacıyla düzenlenen tatbikat çeşitli senaryolar üzerinden, acil durum sağlık hizmetlerinin etkinliğini test etmek ve geliştirmek için planlandı. Tatbikat bölgelerinde senaryo gereği yaralı olarak kurtarılan vatandaşların UMKE ekiplerimizce sağlık çadırımızda ilk tedavisi yapılarak Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevki sağlandı. Katılımcılar, sağlık ekiplerinin koordinasyonu, iletişim ağlarının kurulması ve kaynak yönetimi gibi kritik alanlarda deneyim kazandı. Etkinliğe, çeşitli destek ortaklarıyla birlikte katılan uzmanlar, afetlere karşı hazırlığı güçlendirmek adına işbirliklerini pekiştirdi. Tatbikat sırasında yapılan uygulamalar, gerçek bir afet durumunda yaşanabilecek zorluklara karşı daha güçlü bir yanıt verme yeteneğini artırmayı hedefliyor. UMKE personelini alanlarında daha donanımlı ve etkin hale getirmek, ayrıca yurt içinde veya yurtdışında meydana gelen afet ve acil durumlarda medikal kurtarma hizmetleri ile acil sağlık hizmetlerini en güzel şekilde vermek üzere yıl içerisinde eğitim, tatbikat ve diğer faaliyetlerinin devam edeceği kaydedildi.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.