YAYLADAĞI’NDA İNCİR FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTU

YAYLADAĞI’NDA İNCİR FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTU

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 2022 Yenilik Yayım Projeleri kapsamında Aydın İncir Araştırma Enstitüsü ve İl Müdürlüğü işbirliği ile uygulanan “Aydın’dan Hatay’a İncirin Yolculuğu” adlı Proje tanıtım toplantısının ardından Yayladağı Ayışığı Köyü’nde Aydın İncir Araştırma Enstitüsü Personelleri tarafından çiftçilere incir yetiştiriciliği, hastalık ve zararlılar ile ilgili eğitim verildi.

ÇEŞİT ÇEŞİT FİDANLAR ÖZENLE DİKİLDİ

Çiftçilerin incir yetiştiriciliği konusunda bilgi sahibi olması için düzenlenen çiftçi eğitimine; İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Aydın İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Sabahittin Abay, Proje Koordinatörü, Aydın İncir Araştırma Enstitüsü Personelleri, İl Müdürlüğü ve Yayladağı İlçe Müdürlüğü teknik personelleri ve çiftçiler katılım sağladı.

Eğitimin ardından İncir yetiştiriciliği için uygun ekolojik koşulara sahip, çiftçilere ait arazi olan Yoncakaya Köyü’ndeki 6 dekarlık demonstrasyon bahçesinde Sarı Zeybek, Divrek Kara ve Yeşil Güz çeşidi incir fidanları toprak ile buluştu.Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.