HATAY’DA ULAŞIM KARGAŞASI DEVAM EDİYOR

Son günlerde vatandaşları oldukça rahatsız eden toplu taşıma araçlarına yapılan zamlara tepki gösteren vatandaşlar HBB Başkanı Lütfü Savaş’a ve Ulaşım Daire Başkanlığı’na tepkili.

HATAY’DA ULAŞIM KARGAŞASI DEVAM EDİYOR

Son günlerde vatandaşları oldukça rahatsız eden toplu taşıma araçlarına yapılan zamlara tepki gösteren vatandaşlar HBB Başkanı Lütfü Savaş’a ve Ulaşım Daire Başkanlığı’na tepkili.
TEPKİLERİN BÜYÜMESİ ÜZERİNE ZAM GERİ ALINIYOR
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın vatandaşların aklıyla dalga geçmesi yetmezmiş gibi birde bu dalgaya (UKOME)eklendi.Vatandaşlara sorulmadan bir ön bilgi alınmadan toplu taşıma araçlarına zam yapıyor.Tepkilerin büyümesi üzerine zam geri alınıyor.Madem zammı yapacaktınız neden zammı geri aldınız ? Geleceğin teminatı olan gençlerin ne zor şartlarda öğrenimlerine devam ettiği kamuoyu tarafından bilinirken neden (UKOME)bu öğrencilerin ceblerinden fazla paranın çıkmasına neden oluyor.Öğrenciler Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a ve (UKOME)ye tepkili.Kısa bir süre önce HBB’nin Serinyol için Özat ve Serinyol toplu taşıma araçlarının dönüşüm Master Planına zorla dahil edildiği ve daha sonrasında 3 ve 4 kişilik gruplarla 400 bin ve 450 bin tl civarında olduğu tahmin edilen toplu taşıma araçlarını esnaflara aldırarak esnafları borçlandırdı.esnafın da (UKOME) ye sıkıntılarını anlatamak için yetkililer ile yapılan görüşmede ivedi bir şekilde toplu taşıma araçlarına zam yapılmasını ve aksi taktirde alınan araçların banka kredilerini ödeyemeceklerini ve banka fazileri ile iflasın eşiğine gideceklerini belirtiler.Dönüşüm Master Planına geçilmeden evel eski araçlarla yolcuların 20-25 dk içerisinde Serinyol’dan şehir merkezine ulaşıyorlardı.Dönüşümden sonra olumsuz hava şartlarına rağmen soğukta okullarına gitmek için bekleyen geleceğin teminatı öğrenciler şu sıralar 1 saate yakın bir zaman içerisinde okullarına ulaşabildiklerini ifade ettiler.
HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAR GÜDEN BİR KURULUŞ MU ?
Günde ortalama 20 bin 25 bin civarı yolcu taşıyan Serinyol ve Özat toplu taşıma araçlarına yapılan zamlar vatandaşların cebinden adeta paraları soyduğu ifade edildi. Yolcu taşıma araçlarından elde edilen kazancın %3,5 oranında Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne aktarıldığı belirtildi.
TÜM BU OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN UKOME TARAFINDAN KOMİK AÇIKLAMALAR
Hiç bir şey olmamış gibi u dönüşü yaparak vatandaşın aklıyla dalga geçmeye devam eden HBB Başkanı Lütfü Savaş ve UKOME tarafından yapılan açıklama ise tam bir komedi ye dönüştü. Büyükşehirden traji komik açıklama Büyükşehir yetkilileri, “Ulaşım Daire Başkanlığı’nın 15.11.2018 tarihli ve 2018-209 sayılı kararı ile Üniversite-Serinyol, Antakya-Defne Merkez ve Harbiye bölgelerinde dönüşüm işlemleri tamamlanan ve toplu taşıma araçlarında geçerli olacak fiyat tarifeleri yeniden güncellenmiştir. Üniversite-Serinyol güzergâhında mesafenin şehir içi hat mesafelerinin çok üstünde olması sebebiyle uzun ve kısa mesafe olmak üzere iki ayrı fiyat tarifesi uygulamasına gidilmiştir” diyerek bu bölgelerin hatlarındaki fiyat tarifelerinin son olarak 2018 yılının Ocak ayında güncellendiğini ifade etti.
HATAY KART ISRARI İSE AYRI BİR TEPKİ TOPLUYOR
Hatay Büyükşehir Belediyesi, otobüs ve dolmuşlara getirdiği Hatay Kart’a talebi arttırmak için, elden verilen ücretlerde ağırlaştırılmış zamlara gittiği iddia edildi. Örnek olarak Hatay Kartla 2.50 lira olan bir otobüs ücreti, Hatay Kartı olmayan birinin elden nakit vermesi doğrultusunda 3.50 lirayı bulabiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.