HATAY’DA YIKIMLAR KAPLUMBAĞA HIZIYLA EŞ DEĞERDE!

HATAY’DA YIKIMLAR KAPLUMBAĞA HIZIYLA EŞ DEĞERDE!

Hatay’da depremden daha büyük tahribat yaratan yıkım faciası, tüm çağrılara rağmen hala kuralsızlık içinde kaplumbağa hızıyla sürüyor.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı dahi dinlemeyen bu firmaların kimlere güvendiği, hiçbir kurala uymamalarına rağmen hala neden Hatay’dan kovulmadıkları bilinmiyor. Aralık ayına kadar sürecek olan yıkımları su sıkmadan, kenti toza dumana boğarak sürdüren bu firmaların kimlerle iltisaklı oldukları ise merak ediliyor.

KİME GÜVENİYORLAR?

İthal yıkım firmalarının Hatay’da kimlere güvenerek keyfi iş yaptıkları bilinmezken, vatandaşlar canlarına kast eden bu firmaların Hatay’da hangi kurumların amirleriyle ortak iş yaptıklarının, kimlerin referansı ile kentteki ihaleleri aldıklarının açıklanmasını istiyor.

HATAY’DA İŞLE NEDEN YAVAŞ İLERLİYOR?

Kural tanımayan ithal firmalar su kullanmadan, yolun ortasına dahi yıkım yapıyor, yerinde ayrıştırma yaparak bir binanın yıkımı için günleri harcıyor. Uzun uzadıya süren yıkımlar nedeniyle Hatay’da inşaatların başlaması gecikiyor. Depremin merkezi Kahramanmaraş’ta ilçe belediyeleri ayağa kalkmanın planlarını yaparken, Hatay’da yıkımların dahi en iyi ihtimalle yılsonunu bulacak olması belediyeleri de vatandaşları da kara kara düşündürüyor.

BELEDİYELERİN HİZMETLERİNİ DE ENGELLİYORLAR

Yıkım firmalarının hiçbir kural tanımadan yaptıkları yıkımlar belediyelerin faaliyette bulunmasını da engelliyor. Yollara, duvarlara, kaldırımlara büyük zarar veren firmalar, gecikme sebebiyle belediyelerin işlerinin ertelenmesine ve vatandaşların da şikayetlerinin artmasına neden oluyor.

Hataylı vatandaşlar, başıboşluğa son verilerek kural tanımayan ithal yıkım firmalarının bir an önce cezai işleme tabi tutulmalarını ve Hatay’da yıkım işkencesinin bir an önce sona ermesini istiyor.Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.