HATAY’IN DOĞA’SI PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

HATAY’IN DOĞA’SI PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında yürütücülüğünü Arsuz Akkent Defne Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Dr. Melike Yavuz Topaloğlu’nun yaptığı proje ortaklarının İskenderun Teknik Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi, Arsuz Milli Eğitim Müdürlüğü olduğu “Okul Dışı Öğrenme Ortamlarında Ekolojik Bir Hikaye: Hatay’ın Doğası” isimli proje 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında Hatay ilimizde gerçekleştirildi.

Bu proje ile Hatay’da bulunan Arsuz ve İskenderun’daki kamusal alanlar (plaj, cadde, park), İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi tesisleri, İskenderun ENVİTEC geri dönüşüm tesisi, Arsuz EXPO alanı, Antakya Antik Cam Evi, Hatay Tıbbi Aromatik Bitki Müzesi, Antakya Meteoroloji İstasyonu, Antakya EXPO alanı, Antakya Bilim Merkezi gibi okul dışı öğrenme ortamlarının çevre eğitimin de nasıl ve hangi materyaller ile sunulabileceğini aktarmak amaçlandı.  Okul dışı öğrenme ortamları ile ilgili olarak mesleki bilgi, farkındalık ve deneyim kazanmaları ve çeşitli okul dışı öğrenme ortamları kullanarak iklimsel açıdan sürdürülebilir bir yaşam için çevre eğitim uygulamalarını keşfederek, renkli bir atmosferde öğrenmeleri amaçlandı. Sürdürülebilir ve kalıcı bir “yeşil çevre” bilinci oluşturmak için, okullarda öğrencilerin aktif rol alacakları zenginleştirilmiş eğitsel faaliyetleri içeren okul dışı öğrenme ortamlarında gerçekleştirilen uygulamalı ders ve etkinlikler yapılmalı. Günümüzde biyosferdeki olumsuz giden birçok yaşamsal parametreyi değiştirmenin tek yolu insanı eğitmektir. Bu bağlamda en etkin ve kritik rol öğretmenlere düşmektedir. Bu proje kapsamında öğretmenlerin çeşitli okul dışı öğrenme ortamlarını derslerine entegre etmelerine yönelik bilgi, deneyim ve becerilerini geliştirmeleri, çevre eğitimine ve bilim uygulamalarına yönelik bilgi ve farkındalıklarının derinleştirilmesi tasarlandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.