HATAY’IN TABİATINI BOZACAK PROJELERDEN KAÇININ

HATAY’IN TABİATINI BOZACAK PROJELERDEN KAÇININ

Milletvekili Topal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Hatay ilimizin doğa dengesini bozacak, tabiatını kirletecek, sahillerini katledecek projelerden kaçının” çağrısında bulundu.

Milletvekili Topal, Mecliste düzenlediği basın toplantısında Arsuz ilçesinde yapımı planlanan maden ocağı için düzenlenmek istenen ÇED toplantısına izin vermeyeceklerini belirterek İskenderun’da bazı mahalle muhtarlarının, şehirlerinde taş ocağı ve maden istemediklerini anlatan basın açıklamasını okudu.

Halkın sesi olmaya devam edeceklerini aktaran Topal, “Sürekli kendiyle övünen iktidar, Hatay’da sadece doğa katliamı yapmıyor, oradaki vatandaşlarımızın yaşam alanını da talan ediyor” dedi.

Ecrimisil arazilerin tapuları hak sahiplerine verilmeli

Hatay’daki Hazine arazisi üzerinde ev yapan vatandaşların mağdur olduğunu dile getiren Milletvekili Topal, “Bütün Türkiye’de Hazine arazisi, sahiplerine belli bir meblağ ile veriliyor. Maalesef Hatay’da bu yapılmıyor” diye konuştu.

Topal, iktidarın bu vatandaşların taleplerini dinlemesini talep ederek “Biz istiyoruz ki Arsuz ve İskenderun olduğu gibi kalsın. Buradan sayın Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulunuyorum; Hatay’da yaşanan bu ecrimisil arazilerin tapularını bir an önce hak sahiplerine verin. Hatay ilimizin doğa dengesini bozacak, tabiatını kirletecek, sahillerini katledecek projelerden kaçının” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.