TSK’DAN HAREKAT BÖLGESİNE TELEFON YASAĞI

TSK’DAN HAREKAT BÖLGESİNE TELEFON YASAĞI

Türk Silahlı Kuvvetleri operasyon bölgesindeki askerlerin akıllı telefon kullanımıyla ilgili yeni yasaklar getirdi.

Sadece operasyonu değil, güvenlik güçlerinin hayatını da tehlikeye atan paylaşımlar diğer ülkeler için de ciddi sorun. Bugüne kadar yaşanan örnekler, kurallara uyulmadığı zaman faturanın hayli ağır olduğunu gösteriyor. Operasyon bölgesinden videolar, askeri birlik içerisinden fotoğraflar, geçiş güzergahından canlı yayınlar… Son zamanlarda bu tür paylaşımlar özellikle sosyal medyada çok daha görünür oldu. Öyle bir noktaya gelindi ki; gözlem yeteneği olup kimi programları az da olsa kullanmayı bilenler kritik bir operasyonu, timin nerede konuşlandığını, askerlerin o an elindeki silah ve mühimmatın durumunu sadece videolar üzerinden kolayca analiz edebilecek duruma geldi. İşte bu noktada Türk Silahlı Kuvvetleri, operasyon bölgesindeki askerlerin akıllı telefon kullanımına dair yeni bir emir yayınladı. Geçmiş dönemde de bu tür paylaşımların yasak olduğu biliniyordu ancak ortaya çıkan fiili durumun ardından belli ki yeni bir düzenleme ihtiyacı hissedildi.

HAREKAT VE OPERASYON BÖLGELERİNDE TELEFON KULLANIMI YASAKLANDI

Örnekleri artırmak fazlasıyla mümkün… Çünkü ‘gösteri çağı’ olarak kabul edilen bu dönemde asker, polis, istihbarat görevlisi, üst düzey bürokrat fark etmeksizin herkes bir şekilde ‘kendini göstermenin’ peşine düşebiliyor. Ya da ‘ne olacak ki bir fotoğraftan’ algısı daha önce alınan tüm eğitimlerin, yapılan uyarıların, hayati risk faktörlerinin önüne geçebiliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çok net bir şekilde ilgili yasakları hatırlatması, yeni bir emir yayınlaması ve kurallara uymayanların çok ciddi yaptırımlara maruz kalacağını ilan etmesi dikkate değer bir gelişme olarak öne çıkıyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.