HATAYLI FİRMALAR ÜVEY EVLAT MI?

HATAYLI FİRMALAR ÜVEY EVLAT MI?

Hatay’da deprem tahribatının kaldırılması ve kentin ayağa kaldırılması için gerçekleşen tüm ihalelerde Hatay dışından davet edilen firmalar tercih edildi.

Hataylı firmalara destek verilmemesi kent halkı tarafından tepkiyle karşılanırken, Hataylı vatandaşlar, diğer kentlerde yerli firmalara verilen desteğin Hatay’da neden Hataylı firmalara verilmediği sorusunun cevabını arıyor. Hatay’da son açıklanan rakamlara göre 32.613 bina yıkılmayı bekliyor. 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan yapıların enkazının kaldırılması için davetiye usulü ihale gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihalelerde il dışındaki Şırnak, Diyarbakır, Van, Mersin gibi illerdeki firmalara davetiye gönderildi. İhalelere Hatay’dan ise hiçbir firma davet edilmedi.

HATAY’A ÇİFTE STANDART MI UYGULANIYOR?

Adıyaman’da önceki gün gerçekleşen 7 ihalenin tamamının yerli firmalara verildiği biliniyor. Sıra Hatay’a geldiğinde ise hiçbir firma ihalelere dahi davet edilmiyor. Hatay’ın ayağa kalkmasının ilk şartının Hataylı firmalara destek verilmesi olduğunu belirten iş dünyası temsilcileri, bilerek ve isteyerek bazı şer odaklarının Hataylı firmaların kalkınmasını istemediği için Hatay’a çifte standart uygulattığını savunuyor. Diğer illerden çağrılan firmaların gerek yıkım, gerek hafriyat kaldırma, gerekse de taşıma işlemleri esnasında şartnamelerdeki hiçbir kurala uymadıkları da kamuoyuna sık sık yansıyor. Özellikle ardı ardına yaşanan ölümlü kazalardaki ihmalleriyle il dışından davet edilen firmaların Hatay’da çok sayıda vatandaşın canını aldığı, birçok vatandaşı ise ağır yaralı hale getirdiği basına da çok defa yansıdı.

BU İŞE KİMLER ÇANAK TUTUYOR?

Hataylı iş dünyası temsilcileri, Hatay’ın yıkım ve hafriyat işlerinin neden Hataylı firmalara verilmediğini merak ediyor. Bu işin arkasında kimin olduğunu sorgulayan vatandaşlar, Hatay dışından getirilen firmaların Hatay’da görevli bazı kişilerle iltisaklı olup olmadığının araştırılmasını istiyor. Hataylı firmalara verilecek desteğin geri dönüşünün Hataylı vatandaşlara da olumlu yansıyacağını kaydeden vatandaşlar, bu konuda yetkilileri Hatay’a pozitif ayrımcılık uygulamaya davet ediyor. Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.