HATAYLI ŞEF MİCHELİN YILDIZI ALDI

HATAYLI ŞEF MİCHELİN YILDIZI ALDI

Hatay Michelin yıldızlı restaurant sahibi olamadı ama Hataylı Şef Maksut Aşkar’ın İstanbul’daki Neolokal isimli restoranına verildi. İstanbul’da beş restorana Michelin yıldızı verildi. Restoran değerlendirme sistemi Michelin Rehberi, İstanbul seçkilerini bu akşam düzenlenen bir törenle açıkladı. İstanbul’un ilk seçkisinde 53 restoran yer aldı.

NEOLOKAL – 1 YILDIZ VE YEŞİL YILDIZ

Salt Galata’da bulunan Neolokal, tipik bir Anadolu repertuarına da hizmet ediyor. Cesur teknikler ve mutfaktaki yenilikler, tıpkı bulgurdan ve lezzetli bir tavuk hazırlığından yapılmış hafif baharatlı bir ‘cupcake’ ve yanında zengin kremalı velouté ve patates gevreği ile süslenmiş gövdeli bir tavuk dömi glas gibi gelenek ve modernite arasında kalıcı bir köprü olması amaçlanan yemekler sunuyor.

Şef Maksut Aşkar’ın imzasını attığı Neolokal Anadolu’nun yemek geleneklerini modern dokunuşlarla tabaklara taşıyan bir restoran. Gelecek nesiller için geçmişle köprü olacak lezzetler sunan Neolokal’deki her tabakta Anadolu’nun geleneklerini deneyimlemek mümkün. Her yemeğinde toprağa duyulan saygının gösterildiği Neolokal Michelin’i sonuna kadar hak eden yerlerden bir tanesi.

NEOLOKAL’İN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK GİRİŞİMLERİ MICHELIN YEŞİL YILDIZ İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Daha sürdürülebilir bir gastronomi anlayışına sahip restoranları seçimlerinde vurgulamayı amaçlayan MICHELIN Rehberi, 2020 yılında yeni bir ödül açıkladı: MICHELIN Yeşil Yıldız.  Bu restoranda özenle seçilen üreticilerin yanı sıra şef Maksut Aşkar ve ekibi, bazıları kaybolma tehlikesi altında olan Türk mutfak mirasını korumaya ve tanıtmaya oldukça kararlı. Ocak, Yeni Lokanta, Eleos Beyoğlu, Sofyalı 9, Kubbeli Lounge, Lokanta 1741, Matbah, 1924 İstanbul, Atölye, Topaz, Tatbak, Aqua, Aila, Feriye, Seraf, Park Fora, Şans, 29, Beyti, Kıyı, Balıkçı Kahraman, Kiss the Frog, Tuğra, Mürver ve Rumelihisarı İskele yer aldı

MİCHELİN YILDIZI NEDİR?

Michelin Yıldızı, Fransız lastik üreticisi Michelin tarafından restoranlara verilen bir prestij ödülüdür. Dünya genelinde farklı lokasyonlardaki restoranların gizli bir müfettiş sistemiyle değerlendirilmesine ve 1, 2 ve 3 yıldızla notlanmasına dayanıyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.