‘KÜLTÜRÜMÜZDE EHL-İ BEYT SEVGİSİ’ KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

‘KÜLTÜRÜMÜZDE EHL-İ BEYT SEVGİSİ’ KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

İl Müftülüğü koordinesinde “Kültürümüzde Ehl-i Beyt Sevgisi” konulu konferans düzenlendi.Hatay MKÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri İhsan Ünlü konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılışında konuşan İl Müftüsü Mevlüt TOPÇU, İslam dininin Ehl-i Beyt’e verdiği öneme dikkat çekerek, “İslam barış dinidir. Barışın temelinde Allah ve peygamber sevgisi vardır. Ehl-i Beyt sevgisi vardır. Birbirimizi sevmeliyiz kardeşliğimizi daim kılmalıyız Bu çerçevede Filistin ve Gazze’deki masum ve mazlum kardeşlerimize kardeşlik hukukumuz gereği maddi ve manevi anlamda yardımlarımızı sürdürmeliyiz”dedi.

Ardından kürsüye davet edilen ve katılımcılara Ehl-i Beyt konusunda bilgi veren Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Ünlü, “Ehl-i Beyt tüm Müslümanların ortak paydasıdır. Ehl-i Beyt bütünleştirir, ayrıştırmaz. Bu sebeple Ehl-i Beyt’i çocuklarımıza tanıtmak zorundayız. Bireyleri, toplumları kuru kalabalıktan çıkarıp şuurlu milletler seviyesine getiren ortak değerler ve ortak paydalar vardır. Bu ortak değerler etrafında kenetlenen milletler, yıllarca hatta asırlarca yaşarlar ve o güzellikleri değerleriyle yaşatırlar. Alevisi ile sünnisi ile Kürdü ile Türkü ile Arabıyla Çerkezi ile kardeş olmalı birbirimizi kucaklamalı, farklılıklarımızı ayrışma olarak değil kültürümüzün güzel yansımaları olarak değerlendirmeliyiz.” diye konuştu.

Gerçekleştirilen konferansa, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaizler, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ile vatandaşlar katıldı.Konferans, İl Müftüsü Mevlüt TOPÇU nun Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri İhsan ÜNLÜ’ye hat sanatı tablo takdimi ile son buldu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.