HATAYLILARIN GEÇİM KAYNAĞI HURDACILIK

HATAYLILARIN GEÇİM KAYNAĞI HURDACILIK

Yaşanan depremin ardından en ağır hasarı alan Hatay’ın Antakya ilçesinde enkazların kaldırılma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Enkazlardan geriye kalan ya da unutulan demirler Antakyalıların yeni geçim kaynağı oldu. Yaşanan felaket nedeniyle Hatay da birçok noktada ağır hasarlar oluştu. Özellikle Defne ve Antakya ilçelerinde enkaz kaldırma çalışmalarına son hız devam ediliyor. Yıkılan binaların ve kaldırılan enkazların arasında unutulan demirler yoksullaşan Hatay halkının geçim kaynağı olmaya başladı.

EKMEK PARASI İÇİN ASBESTE MEYDAN OKUYORLAR

Konuyla ilgili görüş bildiren hurdacılar: “Ne yapalım ekmek paramızı çıkarmak için böyle bir işe başladık. Enkaz altlarında kalan kalıntı demirleri çıkarıyoruz kimsenin bunu hırsızlık olarak algılamasını istemiyoruz. Demirleri topluyoruz biz toplamasak üzerine toprak atıp molozların arasında kalacaklar. Topluyoruz, mecburuz depremden sonra durumumuz iyice kötüye gitmeye başladı. Her şeyimizi kaybettik ev, iş yeri hiçbir şey kalmadı. Tabi ki bizde isteriz düzenli bir işimizin olmasını ama Hatay da şu an iş bulmak çok zor. Demir topladığımızı gören herkes bize farklı bakıyor fakat bilmiyorlar ki buna mecburuz geçinmek için. Bizde istemiyoruz ama yapacak bir şey yok. Şimdi havalarda buz gibi olmaya başladı sabahın erken saatlerinde toplamaya başlıyoruz ve hava kararana kadar sürüyor. Daha sonra topladığımız demirleri satıyoruz her gün yapıyoruz bu işi en azından bize harçlık oluyor evde boş boş oturmaktan iyidir. Hatay halkı olarak depremden sonra hepimizin düzeni alt üst oldu. Kim ne yapacağını şaşırmış durumda. Şehire bir baksanıza her yer bitmiş bir durumda her yer molozlarla, enkazlarla, yıkılmayı bekleyen binalarla dolu. Biz şu anlık bu işi yapmaya mecburuz yoksa geçinemeyiz ve ailelerimiz aç kalır. Yapacak bir şey yok şu an böyle idare etmek zorundayız. İnşallah en kısa zamanda demir toplayan herkesin güzel bir işi olur.” Dediler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.