HBB’de TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA KART SKANDALI

HBB’de TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA KART SKANDALI

HBB’de TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA KART SKANDALI

Hatay’da toplu taşımacılık sektöründe yetkisi dahilinde el koyan Hatay Büyükşehir Belediyesi yaklaşık olarak ikiyüz bin vatandaşın 2012 yılından bu yana beş tl karşılığında satın almış olduğu Kent kartları iptal etme yönetimine gittiği iddia ediliyor.2012 yılında Antakya’da toplu taşımacılık yapan halk otobüsleri koop. O dönemin mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş ile anlaşmalı bir şekilde ,yolcu taşımacılığında çağdaş bir ücret ödeme sistemi olduğu bilinen Kent kartla ücret ödeme sistemine geçmeye karar verdiği söyleniliyor. Özel halk otobüsleri koop. O dönem de Antakya Belediyesinin görüşünü almak suretiyle kart sistemini uygulayabilecek bir firmayla anlaştığı ve böylesi bir uygulama kararı aldığı ifade ediliyor. Antakya Belediye Başkanı olan Lütfü Savaş kartla taşıma sürecine geçiş sisteminin açılış kurdalesini bizzat kendisinin kestiği söylenilirken, törende yaptığı konuşma da böylesi çağdaş bir uygulamaya geçildiği için özel halk otobüsleri yöneticilerine,bu çağdaş hizmetlerinden dolayı içtenlik le teşekkür ettiği iddia ediliyor .Antakya’da kent kart uygulamsı Hatay Büyükşehir Belediyesi kuruluncaya kadar devam ederken, bu süreç içerisinde Antakya Belediyesi 65 yaş üstü binlerce vatandaşa halk otobüslerine ücretsiz binme kartı dağıtıldığı ifade ediliyor. Kart dağıtımında binlerce zengin vatandaşa bu kartlardan dağıtıldığı da iddialar arasında yer alıyor.Halk otobüsleri koop. bu süreçte çekirdek gibi dağıtılan bedava kartlara müdahale etmez iken Belediye yönetimine karşı sesi çıkmadığı öne sürülüyor.
GELELİM KART SKANDALININ PÜF NOKTASINA
2012 yılında satışına başlanan Kent kartların fiyatını o dönemin mevcut Belediye Başkanı olan Lütfü Savaş’ın belirlediği ve kart fiyatını kabul ederek beş lira karşılığında bu kartı satın alan vatandaşın sayısının ikiyüz bine yakın olduğu tahmin ediliyor.Vatandaş bu kartlara sadece kart karşılığı bir milyona yakın para ödediği ifade ediliyor. Hatay’da toplu taşımacılığı yenileyeceğim daha çağdaş ve modern araçlarla toplu taşımacılık sistemini daha modern hale getireceğim iddiasıyla ,toplu taşımacılık sektörüne el atan Hatay Büyükşehir Belediyesi son iki yıldır birbirleriyle çelişen UKOME kararlarıyla toplu taşımacılık sektöründe iş yapan binlerce esnafın ekmeği ile oynadığı iddia ediliyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi, çeşitli illerde uygulamaya koyduğu kart sistemi sonucunda ,hakkında çeşitli iddialar bulunan ASİS kart firmasının kartlarını uygulamaya başladığı gözlerden kaçmıyor. Halk otobüslerinin 2012 yılında satmaya başladığı Kent kartların yeni sisteme uygun olmadığı gerekçesiyle iptaline gidilirken vatandaşa deniliyor ki Kent kartları ASİS kart ile değiştirin ama vatandaşlar ASİS kart almak için bazı yerler de yedi buçuk lira ile on lira arasında para ödemek zorunda kaldığı iddilar arasında yer alıyor. Buna karşılık özel halk otobüsleri koop. HBB Başkanı Lütfü Savaş’a yerinde ve makul bir öneride bulunarak 2012 yılında vatandaşa satılan Kent kartları iptal etmeyin vatandaş farkını ödemek suretiyle yeni kartlar alabilsin. Fakat HBB Başkanı Lutfü Savaş bu öneriye sıcak bakmadığı ve eski kartların iptal edilmesinde ısrar ettiği ifade ediliyor. HBB Başkanı Lütfü Savaş vatandaşın cebinden Kent kartlara ödenen yaklaşık olarak Bir milyona yakın parayı önemsemediği ve umursamadığı ama her defasında ‘’HATAY İÇİN CANIM FEDA’’ demesi belediye başkanı uygulamasından somut bir örnek olduğu gözle görülüyor. Hatay’da toplu taşımacılık dönüşüm sürecinde kart skandalı gibi daha bir çok proje de keşmekeş haline gelmiş sorunların devam ettiği ve bir otobüse yedi sekiz kişinin ortak edildiği gibi bir çok iddialar var. Toplu taşımacılık sektörünü organize eden İKBAL POLAT yönetiminde ki ulaşım daire başkanlığının oluşturduğu UKOME komisyonunda,toplu taşımacılıktan zerre kadar anlamayan kuruluş temsilcileri de bulunuyor. Bu konu da çeşitli üniversitelerden teknik yardım aldığını öne süren UKOME komisyonu ilimizde bulunan İskenderun Teknik Üniversitesi ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden neden teknik destek alınmadığı merak konusu olurken bu konu da çok sayıda şaibeli dedikodu kamuoyunu uzun zamandan beri meşgul ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.