HDD KURULMA AŞAMASINDA!

HDD KURULMA AŞAMASINDA!

Hatay’da depremzedeler seslerini duyurmak, sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Hatay Depremzede Derneği’ni kurmak için girişim başlattı.

Derneğin kurucularından Rime Çiçekli, “Her mahallenin kendi sorununu dile getirmesi için böyle bir depremzede derneği kurma kararımız var. Yardımlar kesildi. Bizim şu anda en temel ihtiyacımız ve en çok eksikliğini duyduğumuz şey su” dedi.

Derneğin kurucularından Rime Çiçekli konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Depremin ikinci gününden beri dayanışma gönüllüleri ile beraber burada bütün mahallelere yapılan yardımların daha farklı zamanlara, daha farklı alanlara taşınması için; her mahallenin kendi sorununu dile getirmesi için böyle bir depremzede derneği kurma kararımız var. Yardımlar kesildi. Bizim şu anda en temel ihtiyacımız ve en çok eksikliğini duyduğumuz şey su. Su olmadığı için yeteri kadar hijyene ulaşamıyoruz. Banyolarımızı istediğimiz gibi yapamıyoruz. 4-5 günde bir sular veriliyor, bazen haftada bir verildiği de olabiliyor. İçme suyuna ulaşamıyoruz. Hijyen maddelerine ulaşamıyoruz. Yardımla ilgili herhangi bir şey yok artık. Biz de ortak sorunlarımızı paylaşmak adına böyle bir dernek girişiminde bulunduk. Biz Dayanışma Gönüllüleri’nden çadır aldık ve devlet eliyle bize ulaşan hiçbir şey olmadı. (6 ay) çok zor geçti. Kışın koşulları çok ağırdı. 5 kişi bir çadırda kalıyorduk. Şimdi, yazın sıcak havalarda, ki bahçede kurduk, çadırkentte filan değiliz. Haşere, akrep, yılanların olduğu yerlerde. Çok ağır şartlarda geçiyor. Şartlarımız çok ağır” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.