HATAY MKÜ TOPLULUĞU YAPAY ZEKA ÇALIŞTAYINDA

HATAY MKÜ TOPLULUĞU YAPAY ZEKA ÇALIŞTAYINDA

Ankara’da Mimar Sinan Mühendisler Birliği’nin düzenlediği “YAPAY ZEKA VE GELECEĞİMİZ” çalıştayına HMKÜ Endüstri 4.0 topluluğu öğrenci ve Akademik Danışman olarak Öğretim Görevlisi Hüsnü İnci katıldı.

Akademiden ve reel sektörden konu ile ilgili 13 sunum yapıldı. Marmara Üniversitesi’nden Türkiye’de ilk Yapay zeka çalışmaları yaparak ilk F16 savaş uçaklarının yerli programını yazan Prof. Dr. Ercan Öztemel hoca Hatay’a özel selamlarını sunarak, yapay zeka çalışmalarında Türkiye’nin dünyada en iddialı ülkelerden olduğunu vurguladı. Çalıştayda Hukukta, Tıpta, Finans sektöründe, ziraatta, savunma sanayinde yapay zeka uygulamalarımız ve geliştirilen programlar tanıtıldı. Uyumsoft firması Genel Müdürü Mehmet Çağlar hazırlamakta oldukları Yapay Zeka Destekli Tarımsal Meteorolojik Bilgi Sistemi ile yetiştirilen ürünlerin çiftçinin kullanacağı cep telefonu üzerinden takip edilerek ne kadar gübre atılacağı, ne kadar ilaç atılacağı, ne zaman hasat yapılacağı gibi tüm konularda hizmet vereceklerinin sunumunu yaptı. TÜBİTAK BİLGEM Yapay Zeka Enstitüsü müdürü Dr. Mehmet Haklıdır 120 kişi ile her yıl tüm dünyada kullanılan yüzlerce proje hazırladıklarını ve konunun milli kalkınma meselesi olduğu sunumunu gerçekleştirdi. MSMB Başkanı Cahit Erdoğan kapanış konuşmasında amaçlarının akademi ile reel sektörü buluşturmak disiplinler arası köprüler kurmak olduğunu belirtti. Erdoğan ilk fırsatta Hatay’da bir program yapmak istediklerini de söyledi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.