HIRSIZLAR KURAL TANIMIYOR

HIRSIZLAR KURAL TANIMIYOR

6 Şubat deprem felaketi ile sarsılan Hatay’da vatandaşların başı hırsızlarla dertte.

Depremle birlikte meydana gelen başıboşluğu değerlendiren hırsızlar hasarlı evlerden ve işyerlerinden yaptıkları hırsızlığa şimdi de kutsal mekanlardan devam ediyorlar. Antakya’da mevcut birçok kutsal mekâna saldıran, parçalayan ve içinde ki eşyaları çalan hırsızların hedefinde Hristiyan yurttaşlarımızın ibadetlerini yaptığı kiliselerde vardı. Bu kapsamda doğu Antakya şeklinde adlandırılan bölgede tarihi evler, ibadethaneler yağmacılar tarafında tahrip ediliyor. Affan Camisi, Hıdır Türbesi, Havari Kilisesi, Ortodoks Kilisesi, Protestan Kilisesi yağmacılar tarafından yok edilme tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Affan Mahallesinde depremden sonra kalan yapılar, acımasızca tahrip ediliyor. Bir tarih geri gelmemek üzere yok ediliyor. Kapılar sökülüyor, demir parmaklıklar yerlerinden çıkarılıyor, para eden ne varsa yağmalanıyor.  Affan Camisinin tarihi kapısı çalındı, Havari kilisesinin bakır işlemeli pencere korkulukları söküldü, Hıdır türbesine girilip yağmalandı, Tescilli birçok mekânın tarihi yapı elemanları söküldü.

KUTSAL MEKANLARA DADANDILAR

Konuya ilişkin görüş bildiren Antakyalılar, “Antakya’yı özel kılan bir arada yaşama kültürü ve bu değerli kültürün merkezi ise Affan Mahallesi. Affan yok olursa; şehrin hafızası, kültürü ve tarihi yok olacak. Yüzlerce yılın birikimi ile gelen bu çok özel hazine yok olmamalı, Affana sahip çıkılmalı. Biz mahallelerinin güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz. Birçok mahalle sakini az hasarlı evlerine geri dönmek istiyor, fakat aileler güvenlik sağlanmadan mahallelerine geri dönemiyorlar. Affan’da Can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi için, ibadethanelerin korunabilmesi için valilik makamından mahalle olarak polis noktası talep ediyoruz. Kadim kültürümüzün yağmacılar tarafından yok edilmemesi, korunabilmesi ve halkın evlerine güvenle dönebilmesi için Affan mahallesine mutlaka bir polis noktası, yerleştirilmeli. Bütün bir coğrafyaya örnek olan Antakya’mız daki Müslümanların, Hristiyanların ve Yahudilerin kutsal mekânları özenle korunmalı ve kutsallar tekrar ibadet edenler ile buluşturula bilinilmelidir” dediler. Özellikle altyapı da yer alan enerji hatlarını bulundukları yerlerden sökerek alan hırsızlar hızını alamadı ve bu kez topluma sağlık hizmeti veren sağlık Ocaklarına da dadandılar. Küçük Dalyan mahallesinde belki de kendilerine de hizmet veren elektrik kablolarını çalan hırsız veya hırsızlar, orada görev yapan sağlık personelinin hizmet vermesini engellediler. Yaşanan bu sorumsuzluğun giderilmesi için hırsız veya hırsızların bir an önce yakalanması yanı sıra sıkı bir denetim uygulanmasını isteyen Küçük Dalyan mahalle sakinleri duruma büyük bir tepki gösterdiler.

SAĞLIK HİZMETİ VERİLEMEZ OLDU!

Mahalle sakinleri: “Elektrik kablosunu hırsızlar keserek çalmaları sebebiyle sağlık ocağında hizmet vermekte zorlanılıyor. Doktor ve hemşireler evlerinden laptoplarını şarj ederek götürüp hizmet vermeye çalışıyorlar. Kablo hırsızları bunu dördüncü kez oldu yapıyorlarmış. Memleketin geldiği duruma bakar mısınız? Burası sağlık hizmeti verilen bir aile hekimliğidir ya, Bunu önleyecek bir yetkili yok mu yani, meydan hırsızlara mı terk edildi? Bunu bir ihbar olarak alın emniyet yetkilileri, lütfen bu konuyu dikkate alın, çünkü söz konusu insanların sağlığıdır ve hastalara hizmet edilmesinin aksamasıdır, basit bir olay gibi görülmesin” dediler.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.