“ZEYTİN AĞAÇLARI SERİSİ”  İZMİR SANAT FUARINDA

“ZEYTİN AĞAÇLARI SERİSİ”  İZMİR SANAT FUARINDA

Bölgemizin başarılı ressamlarından olmasının yanında Türkiye’nin sayılı ressamları arasında yer alan Ressam Selmani Baki Kocaispir!in “Zeytin ağaçları serisi”  adlı çalışmaları İzmir sanat fuarında Signature art gallery resim sergisinde yer aldı.İzmir’de ilk defa gerçekleşen IZFAŞ İzmir Sanat Fuarında 19 Zeytin ağacı tablosunu sergileyen Ressam Selmani Baki Kocaispir!in eserleri daha önceki sergilerde olduğu gibi sanat severlerden yoğun ilgi gördü. Signature art gallery ile birlikte IZFAŞ İzmir Sanat Fuarında yer almaktan son derece mutluluk duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Ressam Selmani Baki Kocaispir açıklamasında:” Asrın felaketi sonrası sanat iyileştirici gücü ile yapmaya başladığım Zeytin ağaçları tablolarımı sergilemeye devam ediyorum.Bugünde İzmir’de ilk defa gerçekleşen IZFAŞ İzmir Sanat Fuarında Signature art gallery resim sergisinde sergilemenin heyecanını yaşıyorum. 6 Şubat depremi sonrası çalışmalarına başladığım Zeytin ağaçlarını  yapmamın sebebi çok zahmetli büyümesi, gövdesi kurusa içi boşalsa bile köklerinden yeniden doğmasından dolayıdır. Genelde kökleri yaşlı dalları yeşil zeytin ağaçları tercih ediyorum. Ayrıca zeytin ağacı barışın bereketin kutsallığın ve bilgeliğin sembolü olarak bilinir. Üç dinde de kutsal ağaç olarak nitelendirilen zeytin ağacının bende etkisi çok fazla olduğundan dolayı çalışmalarıma büyük bir heyecan ile başladım.Depremden sonra zeytin ağacı çizmeye daha çok önem verdim. Çünkü zeytin ağacı yeniden doğuşun anlamına da gelir bizde bir nevi yeniden doğduk  sayılır. Ayrıca Akdeniz bölgesinin ilk yeşeren bitkisidir. Kendi kültürümüzü yansıtır bende sanatçı olarak konseptimi kendi kültüründen alırım ve kendi doğamdan beslenirim.

IZFAŞ İzmir Sanat Fuarı Signature art gallery resim sergimiz 5 mayıs tarihine kadar gezilebilecektir.Tüm sanat severleri birbirinden güzel çalışmaların yer aldığı sergimize bekliyoruz.Ayrıca IZFAŞ İzmir Sanat Fuarının gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve Signature art gallery yöneticilerine teşekkür ediyorum.”dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.