UZUN ÇARŞI NORMALE DÖNÜYOR!

UZUN ÇARŞI NORMALE DÖNÜYOR!

6 Şubat depremlerinde Tarihi Uzun Çarşı’da bazı iş yerleri yıkıldı ya da hasar aldı. Depremden hemen sonra tadilat ve onarım işlerini yapan esnaf ise kısa süre içerisinde iş yerlerini yeniden açtı.

Normale dönüş için çalışmaların sürdüğü ve çoğu insan için Antakya’nın kalbi olarak nitelendirilen Uzun Çarşı’da esnafın kepenk açmasıyla birlikte eski kalabalık günlerine geri dönüyor.

VATANDAŞLAR UMUTLU

Uzun Çarşı’yı eskisi gibi kalabalık gören vatandaşlar. “Asrın felaketinden önce çarşımız herkese açıktı fakat depremden sonra çoğu iş yerleri hasar gördü. İnsanlarımızın çoğu da şehir dışına gitti. Fakat yavaş yavaş geri dönmeye başladılar. Biz esnaflar olarak da iş yerlerimizi açtık ve memleketimize destek olmak istedik. Çünkü çarşı canlanırsa her yer canlanır. Depremden sonra birçok esnafımız istemeyerek kentinden ayrıldı mecburlar çünkü burada iş yerleri zarar gördü işlerini devam ettirmek için de başka memleketlere gittiler. İş yerlerinin önünden enkazlar kaldırılıyor. Enkazlar kalktıkça dükkanlar temizlenip iş yerlerimizi açıyoruz. Artık çarşımız eskisi gibi hareketlenmeye başladı. Giden vatandaşlarımızı yeniden memleketleri, canları Antakya’ya çağırıyoruz eski halimize geri dönmemiz gerekiyor bir an önce. Vatandaşlar geldikçe çarşı ayağa kalkar ve biz esnaflar olarak daha da canlanırız. Eğer hep birlikte Hatay’a destek verirsek en kısa zamanda ayağa kalkar. Uzun çarşı Hatay’ın kalbidir. Antakya’ya gelen herkes bu çarşıya ayak basmadan buradan ayrılmamıştır. Yavaş yavaş eski halimize dönüyoruz. Esnaflar olarak biz iş yerlerimizi açtık hem kendimiz için hem de halkımız için. Bir an evvel Hatay halkı olarak ayağa kalkmayı ümit ediyoruz.” ifadelerini kullandılar. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.