HÜZMELİ: BAŞKAN ADAYLARININ YÜKÜ ÇOK AĞIR

HÜZMELİ: BAŞKAN ADAYLARININ YÜKÜ ÇOK AĞIR

Hatay’ın başarılı avukatlarından Av.Nidal Hüzmeli, Hatay’da belediye başkanlıklarına aday olan isimlerin yüklerinin ağır olduğunu belirterek, bu sorunları çözebilecek nitelikte kişilerin göreve talip olması gerektiğini belirtti.

Hatay’ın 6 Şubat’ta yıkıma uğramasının ardından gerçekleşecek olan yerel seçimlerin basit bir seçim olmadığını ve seçilecek kişilerin egolarından arınmış ve Hatay için çalışacak kişiler olması gerektiğini belirten Hüzmeli, bu adaylara kendilerinin de tam destek vereceklerini kaydetti. Başkan adaylarının Hatay’a ne yapabilirim düşüncesinde olmaları gerektiğini ifade eden Hüzmeli, memlekete birlikte sahip çıkılmasını istedi. Av.Nidal Hüzmeli açıklamasında; “Rica ve temenni niteliğinde yazarken, samimiyetten bir nebze uzaklaşmaksızın ifade etmeye çalıştım. Kınayan ya da eşleştiren olacaktır belki de, nitekim doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali. 6 Şubat depremi sonrası, Hatay‘da yaşananları vatandaşlar unutmadı da, ne yazık ki bazı kimseler tarafından çoktan unutulmuş. Hatay’da normal bir belediye seçimi söz konusu olmayacak. İnsanlar gerçek manada mağdur, perişan. En zor olanı da ailelerin her biri bir yerde, dağılmış.

HATAY’A HAK ETTİĞİ DEĞER VERİLMELİDİR

Çocuklar çaresiz, eğitimden mahrum. Gördüğüm kadarı ile insanlar, kendi yaralarına çare bulamaz iken, bir şekilde yardım toplamaya çalışarak, birbirlerinin yaralarına merhem olmaya çalışıyorlar. Yeterli kaynaklar olmadığından, devlet okulu dahi yardım konusunda LGS kitaplarını bulmamız konusunda yardım talep etti ki, bizim elimizden de gelen imkânlar sınırlı. Devletin kaynakları olmadan kim kime, ne ölçüde yardımcı olabilir ki. Vatandaşların kendi imkânlarıyla yardımları ancak bir kaç ailenin kısıtlı süre için faydalanmasını sağlar. Ya sonra? Hatay‘da belediye başkanı olarak adaylığa teveccüh etmiş değerli aday adaylarımızın, şu anki yegâne amacı, Hatay’a ne yapabilirim sorusunun karşılığını verebilmek olmalı. Bu memleket bizim, öncelikli olarak hepimiz bugüne değin, doğrusu eksiği ile bir takım katkılarda bulunduk, kâh yetti kâh yetmedi ama bundan sonra fazlasının ve hak ettiği değerin Hatay’a verilmesi gerekmektedir. Siyasi yetkilerle donatılmış makamlarında oturacak adayın ve meclis üyelerinin, seçim sonrası sorumlulukları ciddi şekilde ağır olacak. Sizlerden de ricamdır, bu sorumluluğun ciddiyetinin farkına varanların, yapabilecekleri görevlere aday olmalarıdır. Artık egodan arınmış insanların, hizmet adamlarının yeridir bu makamlar. Memleketin hizmete ihtiyacı var.

MEMLEKETİMİZE HEP BERABER SAHİP ÇIKALIM

Bundan sonraki adayın belirlenmesi sırasında, seçim günü kişisel menfaatler arka planda tutulmalıdır. Unutmayın, sadece oy uğruna, bir kişinin talebi ya da ihtiyacı bir süreliğine çözümlenebilir ancak genel sorunların devam etmesi sonrası yaşanacak daha da büyük sorunlar, genel çözümlemeler olmadığı için giderilemeyecektir. Keza yine yakınan, keza yine mağdur olan sizler bizler olacağız. Hatay bizim yuvamız ve nasıl ki evimizde menfaat duyguları ile hareket etmeden, ev ortamındaki aile ortamındaki sorunları adil dengede çözmeye ve çözüm üretmeye çalışıyor isek, aynı şekilde Hatay’da bizim yuvamız ve memleketimize sahip çıkacak insanların, yanlarında olarak destek vererek ve menfaat gözetmeden gerekeni yaparak yeniden Hatay’ı ayağa kaldırmaya çalışacağız. Belirleme yaparken herhangi bir adayı da kast etmedim. Çalışacağına inandığınız her kim ise, adayınız o olsun ama lütfen yazdıklarımı dikkatle okuyun ve lütfen memleketimize hep beraber sahip çıkalım. Bu seçimin sonucunun hepimize umut olmasını temenni ediyorum ve diliyorum ki, umutsuz bakan o gözlerde, bir gün yine fer yanacak ve benim güzel halkım bir gün gelecek yine içten gülecek. Sağlıcakla kalın” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.