MİLLET İTTİFAKI NASIL DEVAM EDECEK ?

MİLLET İTTİFAKI NASIL DEVAM EDECEK ?

Cumhurbaşkanı hükümet sistemi Türkiye siyaset anlayışında yeni bir süreci başlattı. Birbirleri ile bir arada olması mümkün olmayan siyasi partiler, özellikle geçtiğimiz yerel seçimlerde çok rahatlıkla bir araya geldi ve birçok yerde belediye seçimlerinde ortak adaylar belirledi.

     Bu süreçte başını CHP’nin çektiği, İyi Parti’nin ve Saadet Partisi’nin destek verdiği Millet İttifakı’nın yerel seçimlerde  çok sayıda büyükşehir belediyesini kazanmaları özellikle de İstanbul, Ankara gibi büyükşehir belediyelerini kazanmaları Millet İttifakı’na öyle bir moral verdi ki ‘’siyasi iktidar provası yapmaya başladılar’’. Adana, Mersin,Hatay ve Antalya gibi belediyeleri Millet İttifakı eline geçirince ittifak liderleri zafer nutukları atmaya başladılar.

     Millet İttifakı’nın yumuşak karnı kazandıkları büyükşehir belediyelerinde Hdp’den aldıkları oy desteğini inkar etmeleri veya gizlemeye çalışmalarıdır. Bu konudaki karın ağrısının hem CHP’de hem İyi Parti’de devam ettiğini söylemek mümkün. Her iki partide ki bu karın sancısının nasıl giderileceğine yönelik bugüne kadar ortaya konulmuş bir formül bulunmuyor. Zaten Millet İttifakı’na toplumun duyduğu güvensizlikte Hdp’nin gizli oy desteğinden kaynaklanıyor. Chp’nin Millete İtifakı’nın devamından yana olmak zorunda olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü 1990’lı yıllarda o zaman ki Shp döneminde bazı kürt kökenli milletvekillerinin Shp’de aday gösterilerek milletvekili seçildiklerini çok iyi hatırlıyorum. O zaman merhum Erdal İnönü’nün uyguladığı siyasi taktiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da rahatlıkla uygulayabilir.

     Hele son gelişmeler ışığında görüyorum ki, Hdp seçimlere yasal olarak giremez ise Hdp milletvekili adayları ya CHP’den aday gösterilecek yada bağımsız milletvekili adayı olarak seçimlere girecekler. Birinci seçeneğe CHP kapılarını açar ise ‘’çünkü üst akıl’’ CHP yi  daha şimdiden bu görüşleri empoze etmeye başladığını görüyoruz. Şimdi şu soruyu sormak gerekiyor Millet İttifakı’nın önemli unsuru olan İyi Parti lideri Meral Akşener, böylesi bir süreçte ne yapar ?

     Cumhur İttifakı’nın sağlam ortağı MHP’yi karpuz gibi ikiye böldüğü anlaşılan Meral Akşener ve ekibi CHP ile Millet İttifakı’nda yer alamaya devam eder mi ? Bence önümüzde ki seçimlerde Millet İttifakı’nın geleceğini yukarıda sorduğumuz sorular belirleyecek.Çünkü Millet İttifakı’nı oluşturan ve birbirlerine benzemeyen siyasi partilerin ‘’Tayyip Erdoğan düşmanlığı’’ üzerine oluşturdukları bu ittifak bana göre sadece pamuk ipliğine bağlı. Bu ittifaktan sonuç alamayacağını düşünen ‘’emperyal üst akıl’’ bu ittifaka Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu yeni siyasi partiler de katmak için yoğun bir çaba harcıyor.Hele bu üst akıl taşeron konumunda çalışan Fetö yapılanmasının önemli militanları bu sürecin çimentosu ve demiri olmak için ellerini nasıl oğuşturduklarını çok iyi tahmin edebiliyorum. Bu hain çevrelerin Avrupa’da yaşayan kaçak elemanlarının ülkemiz vatandaşlarına gönderdikleri videolar ve mesajları izledikçe bu üst akıl için nasıl vicdanlarını sattıklarını çok daha açık görüyoruz.

     Ve son söz olarak; bu ülkenin bağımsızlığı uğruna kanlarını ve canlarını feda etmiş binlerce şehidimizin uğruna ant içiyoruz ki bu ülkeye yönelik her çirkin oyunu ellerimizle, tırnaklarımızla vede kanımızla mutlaka ama mutlaka bozacağız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.