İLK YERİNDE DÖNÜŞÜM TEMELİ YAYLADAĞI’NDA ATILDI

İLK YERİNDE DÖNÜŞÜM TEMELİ YAYLADAĞI’NDA ATILDI

Hatay’ın ilk yerinde dönüşüm temel atma töreni Yayladağı ilçesinde gerçekleşti.

İlçeye bağlı Leylekli Mahallesi’nde gerçekleştirilen temel atma törenine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Yayladağı Kaymakamı Halil Yazıcı, AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Öntürk, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, AK Parti Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Gül Çalım, AK Parti Hatay İl ve İlçe Teşkilatı, Meclis Üyeleri, STK ve ODA Başkanları, muhtarlar ve Leylekli Mahalle halkı katıldı.

Yayladağı’nın tarihte hep öncülük yapmış olan insanların bulunduğu bir ilçe olduğunu belirten Gürgen, “Bu öncülerin şimdi Hatay’da yerinde dönüşüm projesine de öncülük yapıyor. Depremden etkilenen son vatandaşımız anahtarını alıncaya kadar Hatay’da canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Hiç kimseyi yalnız bırakmayacağız. Herkesin anahtarını teslim ettikten sonra Allah kısmet ederse Hatay’dan ayrılacağız.” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ YAKINDAN İLGİLENİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en çok yakımın ve en çok can kaybının yaşandığı Hatay ile yakından ilgilendiğini belirten Gürgen, “Kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili, yerinde dönüşüm projesi ile ilgi afetle ilgili olarak kabine toplantısına beni de davet ettiler. Kabine toplantısında sayın Cumhurbaşkanımız direk köy evleriyle ilgili o kadar detay sordu ki, Bana sorduğu sorulardan bir tanesi de köy evlerinin atık sularının nereye gideceği oldu. Suları nerden gelecek? Yağmur suları nereye gidecek, Yani 8 bin hane içerisinde yapılacak bir köy konutunun yağmur suyunun nereye gideceğini, Kanalizasyonunun nereye gideceğini, bakan yardımcısına soran bir Cumhurbaşkanımız var.”

İNSAN GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMIYOR

“İnşallah yukarıdan aşağıya kadar hep birlikte el birliği ile bu afetin zararlarını da ortadan kaldıracağız ve eskisinden daha güvenli, sağlam şehirlere kavuşacağız. Tabi dışarıdan bakınca, Hatay anlatılır gibi değil, Antakya’ya gidip bakıp görünce, insanın içi sızlıyor, gözyaşlarına hakim olamıyoruz. Bir şehrin nereden nereye geldiğini görüyoruz ve üzülüyoruz. Ama üzüntülerimizi bir kenara bıkarak inşallah bu şehirlerimizi ayağa kaldıracağız. Allah kısmet ederse, çok yakın zamanda, Kırıkhan’da, Antakya’da, Defne’de, Samandağ’da geniş alanlarda projeler uygulayarak bu ilçeleri ayağa kaldıracağız. Biz bu işler bitene kadar Hatay’da kalmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

EN BÜYÜK SORUN BARINMA SORUNU

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, yerinde dönüşüm projesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlığın vatandaşlara kolaylık sağladığını belirterek, “Yerinde dönüşüm konusunda en son belediyelere de yetkiyi verdiler. Belediye üzerinden vatandaşı yormadan yerinde dönüşüm yapıyoruz. Vatandaşını bu kadar düşünen bir liderin ve partisinin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Belediyemizde geri dönüşüm ofisi kurduk. En önemli sorun barınma sorunu, bu sorunu hızlı bir şekilde çözmek içinde tüm birimlerimizle çalışıyor. Yerinde dönüşüm projemiz ilçemizden başladı ve Hatay’a yayılacak, hayırlı uğurlu olsun” ifadelerin kullandı.

PROTOKOL İLK KONUTUN TEMELİNİ ATTI

Yayladağı Belediyesi ve Yerinde Dönüşüm Ofisi tarafından başlanacak olan projede ilk hak sahibi olan Ali Kunduz adlı vatandaşın evinin yerinde dönüşümü için temel atma töreni düzenlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, Yerinde Dönüşüm Projesi’nden yararlanan Ali Kunduz’un, Hatay’ın Yayladağı ilçesi Leylekli Mahallesi’nde Yayladağı Belediyesince yaptırılan köy tipi afet konutunun temel atma törenine katıldı. Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın (fotoğrafta) törende konuşma yaptı. ( Salim Taş – Anadolu Ajansı )

Konuşmaların ardından protokolün katılımıyla ilk konutun temeli atıldı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.