İŞİTME CİHAZ PİLLERİNE SGK ÖDEMESİ GELDİ

İŞİTME CİHAZ PİLLERİNE SGK ÖDEMESİ GELDİ

Günümüzün güncel hastalıklarından biri olan İşitme problemleri, genç yaşlı kimseyi dinlemiyor. Antakya’da faaliyet gösteren Odyolog Derya Baklacı, duyma sorunu yaşayan her yaştan vatandaşın işitme problemlerini için, ücretsiz uygulamalı işitme testinin ardından uygun şartlarda cihazlarında bulunduğunu ifade ederken, işitme cihazlarınızın bakım ve tamirini de gerçekleştiriyor.

Odyolog Derya Baklacı yaptığı açıklamada, “Yaş grubuna göre şikâyetler değişiyor. Yeni doğanlara ve her yaştan kişiye cihaz veriyoruz. Genelde yaşlı vatandaşlara cihaz veriyoruz. 65 yaş üstü bireylerde %30 işitme kaybı görülüyor. 80 yaş üstü bireylerin %50’sinde işitme kaybı görülüyor. Bunun yanında yaşlılığa bağlı işitme kaybı iki kulağı da etkiliyor. Kulağın ve beyne gelen sinirlerin tembelleşmesini önlüyoruz ve işitme kaybını önlüyoruz. Yaşlılar böylece günlük hayatta kendini daha güvenli görüyor. Yaşlılar işitme kaybı olunca kendini iletişimden uzak tutuyor, asosyallik başlıyor. Bu da Alzheimer ve bunama dediğimiz hastalık riskini arttırıyor. Biz işitme testi yapıyoruz. Testini değerlendirip işitme eşiklerine göre cihazlandırma yapıyoruz. Biz SGK’ya bağlı çalışıyoruz. Devlet desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşları da devlet hastanelerine yönlendiriyoruz.”

İŞİTME TESTLERİ ÜCRETSİ OLARAK YAPILIYOR

“Devletin çalışan, yeşil kartlılarda iyi bir desteği oluyor. Yetişkinlerde 6 ayda bir her bir kulağa ödeme yapılabiliyor. 18 yaş altındaki vatandaşlara da her iki kulağa birden ödeme alınabiliyor. Önceden pil için ödeme yapılmıyordu. Ancak şimdi pil için de SGK ödemeleri var. Korona sürecinde herkes maske takmaya başladı. İşitme kaybı olan bireylerde dudak okuma, yüz ifadelerini okuma yoluyla anlaşma oluyordu. Ancak maskelerden dolayı bunlar da mümkün olmuyor. Bu dönemde vatandaşların daha fazla işitme cihazlarına ihtiyaç duyuluyor. Vatandaşlar işitme şüphesi olduğunda gelip işitme testi yaptırabilirler. İşitme testlerimiz ücretsiz olarak yapılıyor. Cihaz bakımlarımız da yapılmaktadır” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.