İSKENDERUN’DA DENİZ 1 METRE YÜKSELDİ

İSKENDERUN’DA DENİZ 1 METRE YÜKSELDİ

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yoğun yağış ve fırtınadan dolayı deniz suyu taştı.

6 Şubat deprem felaketi nedeniyle yaklaşık 60 cm çöken sahil alanı suyla dolarken, aşırı yağış alan ilçede yollar göle döndü.

MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR İŞ MAKİNELERİYLE KURTARILDI

Hatay’ın İskenderun ilçesi sahilinde, sağanak ve kuvvetli rüzgar nedeniyle denizin taşması sonucu yollar su altında kaldı, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. İskenderun ilçesinde dün başlayan ve gece saatlerinde de devam eden sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi.

Yağış ve kuvvetli rüzgar nedeniyle deniz taşması sonucu sahil kısmındaki Anıt Meydanı ile Atatürk Bulvarı’nda su birikintileri oluştu. Bazı binaların zemin katlarındaki evleri ve iş yerlerini de su bastı, bazı araçlar yollarda mahsur kaldı. Sahile yakın bölgelerdeki binalarında mahsur kalan vatandaşlar, AFAD ve itfaiye ekiplerince kurtarıldı. İş makinesi yardımıyla kurtarılan Ali Gökhan Olgun, gazetecilere yaptığı açıklamada, AFAD ekibine teşekkür etti. Olgun, yetkililere çağrıda bulunmalarının ardından hızlı şekilde kurtarıldıklarını dile getirdi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı da arazözle bölgede incelemede bulundu.

MASATLI: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte kent genelinde incelemelerde bulundu. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Masatlı, meterolojik uyarıyla birlikte 24 saat esaslı olarak Valiliğe bağlı tüm birimlerin sahada sürecin takipçisi olduğunu ve devletin tüm imkanları ile bölgedeki çalışmaları hassasiyet ile takip ettiğini belirtti.

İskenderun’da gerek mahsur kalan vatandaşları kurtarma, gerekse de şehir içine taşan suyun tahliyesi için çalışmalar sürüyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.