İSKENDERUNLU ŞEF ADAYLARI AVRUPA’DA İZ BIRAKTI

İSKENDERUNLU ŞEF ADAYLARI AVRUPA’DA İZ BIRAKTI

İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Avrupa’da gurur verici başarıya imza attı. İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, “Güçlü İstihdam Büyük Bir Adım: Ben Avrupa’dayım” isimli projeleriyle Viyana ve Prag restoranlarında büyük bir başarıya imza attılar. Yiyecek İçecek Bölüm Şefi Neslihan Tuncer önderliğinde Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteğiyle gerçekleşen projede öğrenciler, 4 haftalık sos yapımı eğitimini alarak staj dönemlerinde kendilerini geliştirdiler. Tuncer, 15 öğrencinin başarılı olduğunu belirterek, projenin uluslararası sos çeşitlerini öğrenme ve Türk kültürüne ait lezzetleri yansıtma amacını taşıdığını vurguladı.
Öğrencilerin yurt dışında Türk damak tadını yansıtan soslarla büyük ilgi gördüğünü belirten Tuncer, projenin Viyana ve Prag’da düzenlenen etkinliklerde gerçekleştirildiğini ifade etti. Okul Müdürü Naciye Güneş ise öğrencilerin kendi ülkelerinden getirdikleri baharatlarla sosları zenginleştirdiğini ve bu sayede büyük takdir topladıklarını dile getirdi. Güneş, öğrencilerin başarısının Türk mutfağının yetkinliğini yansıttığını ve gelecek yıl daha fazla fırsatın kapılarını açabileceğini belirtti.
İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Türk mutfağının zenginliğini ve becerisini Avrupa’nın en seçkin restoranlarında başarıyla temsil ederek hem okullarını hem de ülkelerini gururlandırdılar.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.