Meşale Gazetesi

KAŞIKÇI’DAN MEGA PROJEYE YAKIN TAKİP

KAŞIKÇI’DAN MEGA PROJEYE YAKIN TAKİP

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Dr. Lütfi Kaşıkçı, Mersin Akkuyu’da yapımı devam eden Nükleer Güç Santralini ziyaret etti.

Ziyarette Kaşıkçı’nın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) de hazır bulundu. Tamamlandığında ülke elektriğinin %10’unu tek başına karşılayacak olan santralde şu an 20 bin kişinin çalıştığını belirten Kaşıkçı, bu eserin aynı zamanda mühendisler için laboratuar görevi de gördüğünü belirtti.

“POTANSİYELİMİZİN FARKINDA OLMAMIZ YETERLİ”

Vekil Kaşıkçı yaptığı açıklamada; “Nükleer Teknik ve Destek (NÜTED A.Ş) ‘nin misafiri olarak Mersin Akkuyu’da yapımı devam eden Nükleer Güç Santralini ziyaret ettik. Müsaadenizle bu “Mega” yapıdan biraz bahsetmek istiyorum. Akkuyu’da yapımı devam Nükleer Güç Santrali aynı zamanda dünya üzerinde yapımı devam eden en büyük nükleer güç inşaatı olma özelliğine sahip. Şu an için 20 binin üzerine çalışan mevcut. Santralde her biri 1200 MW gücünde 4 Reaktör bulunuyor. Atatürk Barajı’nın yıllık elektrik üretimininin iki katını tek başına üretebilecek kapasiteye sahip. Tamamlandığında Türkiye’nin elektrik ihtiyacının % 10’unu karşılayacak. Bu eser aynı zamanda Türk Mühendisler için bir laboratuvar görevi görmekte. Buradan yetişecek teknik insanlarınız sayesinde ülkemiz gelecekte Nükleer Güç olma noktasında önemli bir oyuncu olacaktır. Yeter ki kendi insanımıza ve potansiyelimize inanalım. Denizlerde Doğal Gaz aramalarını kendi imkan ve insanımız ile yapacağımızı duyurduğumuz zamanda bize Türkler bu işi yapamaz dediler. Ancak çok kısa bir zaman diliminde Karadeniz’de keşfettiğimiz doğal gaz kaynağı ile tüm dünyaya bu işi Türklerin yapabileceğini ispat ettik. CHP’nün her türlü dezenformasyonuna karşı Yaşasın Nükleer Güce Ulaşma hedefinde ilerleyen ülkemiz ve varolsun bu hedef etrafında kenetlenen Türk Mühendislerimiz” ifadelerini kullandı.Vekil Kaşıkçı, santralde çalışan tüm personellere kolaylıklar dileyerek ziyaretini sonlandırdı.Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.