KİMSE ÇALIŞANLARIN DUYGULARIYLA OYNAMASIN

KİMSE ÇALIŞANLARIN DUYGULARIYLA OYNAMASIN

Eğitim Bir-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, Banka Promosyonları ile ilgili bir açıklama yaptı.Bayrakdar yaptığı açıklamasında, “Bugün yetkili olduğumuz Reyhanlı İlçe Milli Eğitim bünyesinde çalışanlar adına promosyon ihalesi yenilendi. Bir banka 35.600 lira ile en yüksek teklifi vererek ihaleyi kazanmış oldu. Bankalar yılbaşından önce 15 ile 20.000 arası teklif verirken Yılbaşından sonra maaşlara gelen zamlar nedeniyle şimdi 30-35.000 bandında teklif vermeye başladılar. Şu anda Hatay’da en yüksek promosyon rakamı bu. Yetkili Sendika da biziz. Yani Eğitim Bir Sen. Şimdi bizim de şöyle mi dememiz lazım.” Bize yetkiyi verirseniz size en yüksek banka promosyonunu aldırırız, yoksa alamazsınız” bu doğru bir yaklaşım olur mu” dedi.

KÂR EDİYORLARSA İHALEYE GİRER ALIRLAR

Bayrakdar, “Bundan bir iki ay önce bizim yetkili olmadığımız bir ilçemizde bir sendika 31.300 lirayı Türkiye rekoru promosyon anlaşması diye paylaşmıştı. Bize yetki verdiğinizde ETKİ’yi görüyorsunuz diye sosyal medyadan algı yapmaya çalışmışlardı. Biz de her gittiğimiz yerde şunu söyledik. Sendikaların promosyonların yüksek veya düşük oluşlarında hiçbir katkıları yoktur. Gelin bu tür söylemlerle insanları kandırmayın. Bankalar arası rekabet olursa çıkabilecekleri en yüksek limite çıkar, rekabet olmaz ise promosyon ihalesi düşük teklifle sonuçlanır demiştik. Şimdi yine aynısını söylüyorum. A B C D sendikalarının benim kendi sendikam  da dahil promosyonun düşük veya yüksek olmasındaki katkısı ne? Bankalar, sendikaların şu veya bu görüşte olmalarına göre mi teklif veriyorlar? Herkes bilir ki sermaye ideoloji tanımaz, bankalar ideoloji tanımaz. Adamlar kârlarına bakarlar. Kâr ediyorlarsa ihaleye girer alırlar, etmiyorlarsa çekilirler. Bundan sonra da bizim yetkili olduğumuz veya olmadığımız başka ilçelerimizde de düşük veya yüksek promosyon anlaşmaları yapılacaktır. Buradan kimse kendine pay çıkarıp çalışanların duygularıyla oynamasın.” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.