KÜNCÜLÜ KÜNCÜLÜ RAMAZANIN GÜLÜ

KÜNCÜLÜ KÜNCÜLÜ RAMAZANIN GÜLÜ

Ramazan aylarının vazgeçilmez lezzeti Küncülü Helva Ramazan Ayı’nın yine en çok ilgi gören ürünlerinin başında olacağının sinyalini ilk günden verdi. Antakya’da bu lezzetli geleneği devam ettiren son temsilciler olarak karşımıza çıkan ve 200 yıldan bu yana dededen toruna gelen bir miras şeklinde Küncülü Helva üretimi yapan Fansa ailesi,tüm aile bireyleri ile birlikte en leziz küncülü helvayı yapabilmek adına var güçleri ile çalışıyorlar. Ramazan ayının olmazsa olmazları arasında yer alan Küncülü Helva’ya tarihi uzun çarşıya gelen herkes yoğun ilgi gösterdiler.

Dede Sadık Fansa ‘dan aldıkları bayrağı en başarılı bir biçimde taşımayı sürdüren Sıddık Fansa,Oğulları Şahap ve Yunus Emre Fansa ile birlikte Torun Sadık Fansa’nın dördüncü kuşak olarak üretim yaptığı Küncülü Helva imalatında ailenin kadınları da özverili bir biçimde çalışıyorlar.

Uzun Çarşıda, küçücük bir dükkan içinde Küncülü Helva üretimine başladıklarını belirten, geleneğin günümüzdeki temsilcisi Şahap Fansa ve aile bireyleri, kendilerine gösterilen yoğun ilgiden dolayı memnuniyetlerini ifade etti. Sadece Ramazan ayına özgü olarak ürettikleri bu helvanın oldukça meşakkatli aşamalardan geçilerek tezgaha konulduğunu belirten Fansa, ülke genelinde bir çok il yanı sıra, Almanya ve Belçika’ya da bu helvadan gönderdiklerini, oldukça rağbet gördüklerini dile getirdi. Üretimi geleneklere uygun olarak 63 yıllık özel bir makine ile yaptıklarını söyleyen Fansa, Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan bu lezzeti yine çocuklarına, torunlara aktararak yaşatmaya devam edeceklerini bildirdi. Bu lezzete önce tahin, şeker ve su karışımı ile başlanıyor. Bu karışık yaklaşık üç saat kaynatılarak kıvama getirildikten sonra içerisine kavrulmuş küncü eklenen karışım beyaz küncü ile yoğrulduktan sonra özel makineden geçirilerek yemeğe hazır hale getiriliyor.

İftara yakın saatlerde müşterilerin kuyruğa girdiği Fansa Tatlıcılıkta günlük ortalama 150-200 kilogram küncülü helva üretip satılırken ,Küncülü helvayı Uygun fiyatı ile de müşterilerine sunan Fansa ailesi takdir toplamaya devam ediyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.