“Lütfü Savaş” burnumuza pis kokular geliyor!!..

Hatay Defne İlçesi

“Lütfü Savaş” burnumuza pis kokular geliyor!!..

Hatay’ın Defne İlçesinin Turunçlu, Akdeniz, Sümerler ve Aşağı Okçular Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, Turunçlu Bölgesi’nde bulunan Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne (HBB) ait eski arıtma tesisinden çıkan kötü kokular yüzünden evlerinde oturamaz hale geldiklerini ileri
sürdüler.
Arıtma tesisi önünde eylem yapan mahalle sakinleri yaşadıkları sıkıntıları ve seslerini HBB Başkanı Lütfü Savaş’a duyurmak için yerel ve ulusal medya kanallarına başvurdu.
Lağım sularından çıkan kötü kokuların tüm canlıların sağlığını ciddi bir şekilde tehdit etmeye başladığını belirten vatandaşlar, salgın hastalık ve veba tehlikesinin her geçen gün ilerlediğini ifade ettiler.
HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın olaya ivedi bir şekilde el atması gerektiğine dikkati çeken mahalle sakinleri, bu konuya biran önce çözüm bulunması gerektiğinin altını çizdiler.
Mahalle sakinleri: “Lağım suları ve kötü kokulardan, uzun zamandan bu yana yöremiz ciddi bir şekilde tehdit altında.
Evlerimizde oturamaz, pencere açamaz ve uyuyamaz hale geldik. Çocuklarımızın birçoğu bulantı ve kusma sorunları yaşamaya başladı. Yaşantımızı bu pis kokular olumsuz etkiliyor. HBB bu konuya neden duyarsız kalıyor, neden çözüm bulamıyor. HBB Başkanı Lütfü Savaş’a defalarca ricada bulunduk, sivil toplum kuruluşları aracılığıyla mesaj gönderdik. Ama bir türlü ilgilenmiyor. En çok oy aldığı bölgelere bu eziyeti, işkenceyi neden reva görüyor.
Eğer ‘Hatay’a hizmet için çaba gösteriyorum’ diyorsa, biz bu kokuyu yıllardır çekiyoruz. 9 yıldır da bu şehrin belediye başkanı. Önce Antakya sonra Hatay Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte neden çözemedi. Bizi bu kötü kokular içerisinde yaşamaya mahkum etti. Sağlık açısından da kötü durumdayız, bu kokuları soluyarak, her türlü hastalığa davetiye çıkarılıyor. Bir doktor olarak en başta sizin karşı gelmeniz ve önlem almanız gerekmiyor mu?” diye tepkilerini dile getirdiler.
DEFNE DE İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR…
Defne İlçesinin kalbi durumundaki mahallelerde kelimenin tam anlamıyla bir insanlık suçunun yaşandığını vurgulayan çevre sakinleri, “HBB Başkanı Lütfü Savaş bu olaya neden sessiz kalıyor, yörede ölümcül hastalıkların yaşanmasını mı bekliyor? Sadece arıtma tesisi mi, birde bölgemizde hayvan barınağı mevcut. Hem pis koku, hem de gece köpeklerin seslerinden bölgemiz adeta terkedilmiş ve hizmetten yoksun bir şekilde kaderine bırakılmış durumda. Defne’de insanlık suçu işleniyor ve buna herkes gözyumuyor. Tekrar ediyor ve uyarıyoruz bu bir suçtur.
Vatandaşlar sorunlarına çözüm bulunmaması halinde HBB Başkanı Lütfü Savaş’ı protesto edeceklerini öne sürdüler.
Bölgede yaşayan çok sayıda insanın evini, iş yerini satarak göç etmek zorunda kaldığını ve bu yüzden konut fiyatlarında yüzde yüzlük bir değer kaybının meydana geldiğine dikkat çekildi.
Bundan dolayı bölgede arsa, konut alım ve satımının sıfır noktasına düştüğünü ifade eden vatandaşlar, “Defne’den yüzde 90 oy alan Lütfü Savaş, sorunlarımıza duyarsız kalmıştır. Şimdi önümüzde bir yerel seçim var. Aday olması halinde bizde kendisine gereken dersi vermeyi dört gözle bekliyoruz. Hizmet yoksa oy da yok” diye sözlerini tamamladılar.
Haber Kazım Çaylı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.