MAYDANOZ HASADI YAPILDI

MAYDANOZ HASADI YAPILDI

Samandağ İlçesine bağlı Mağaracık Mahallesi’nde üreticiler tarafından yetiştirilen maydanozun hasadı; İl Müdürü Ergün Çolakoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Ülkemizin maydanoz üretiminin yaklaşık %55’i Hatay’da gerçekleşmekte olduğunu belirten İl Müdürü Ergün Çolakoğlu açıklamalarına şöyle devam etti; “İlimiz Maydanoz üretiminde Türkiye’de birinci sıradadır. Samandağ İlçemiz, 4400 dekar alan ile İlimiz genelinde gerçekleştirilen üretimin %11’ini karşılayarak 2.sırada yer almaktadır. Maydanoz, Samandağ İlçemiz için önemli bir geçim kaynağıdır.

Maydanoz üretim alanı ilimizde her geçen yıl tedricen artmaktadır. Geçen yıl %6’lık bir artış gerçekleşmiş olup, bu yıl 41 bin dekar alanda 62 bin tona yakın üretim beklenmektedir. Ülkemizde üretimi yapılan Maydanozun büyük bir kısmı yurt içinde tüketilmekte olup ihracatı da yapılmaktadır. Özellikle Romanya, Macaristan, Bulgaristan, Moldova, Rusya, Ukrayna ve Körfez Ülkelerine ihraç edilmektedir.” İl Müdürü Çolakoğlu, hasadın ardından bütün üreticilerimize bereketli bir dönem diledi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.