MEHMET YALÇIN YAYLADAĞI’NDA TARİH YAZIYOR

MEHMET YALÇIN YAYLADAĞI’NDA TARİH YAZIYOR

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, merhum başkan Mustafa Sayın’dan devraldığı mirası zenginleştirerek ilçesine hizmetlerini sürdürüyor. 

Her geçen gün daha da güzelleşen Yayladağı’na çok sayıda kalıcı eser kazandıran Başkan Yalçın, eğitimden turizme, sanattan yeni yollara, sosyal donatı alanlarından vatandaş odaklı çalışmalara değin geniş yelpazede çalışmalara imza atan Başkan Yalçın, 31 Mart seçimleri öncesinde vatandaşların görevine devam etmesini beklediği başkanlar arasında yer alıyor. Yayladağı’na altın dönemini yaşatan Başkan Yalçın, Hatay’da yerinde dönüşümü tamamlayan ilk başkan olarak da adını kent tarihine yazdırdı. 

EĞİTİME TAM DESTEKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

6 Şubat depremlerinden en az hasar gören ilçelerin başında olmasına rağmen artan nüfus ile birlikte okullarda kapasitenin artmasının ardından ilçeye yeni eğitim kurumları kazandırma çalışmalarına da hız veren Başkan Yalçın, hayırseverler yardımıyla ilçeye çok sayıda okul kazandırdı. Son olarak temelini attığı 24 derslikli okul ile ilçenin ihtiyacını önemli ölçüde karşılayan Başkan Yalçın, ilçe gençlerine kültürel anlamda da ilkleri yaşattı. İlçede daha önce hiç tiyatro gösterisi izlemeyen Yayladağı gençliğine tiyatro izleten, Mustafa sayın döneminde başlayan kültür merkezi tesisini tamamlayarak kent halkına önemli bir tesis kazandıran Başkan Yalçın, takdir edilecek bir başkanlık performansı sergiledi. 

YAYLADAĞI SPOR VE SANAT KENTİ OLMA YOLUNDA

Ünlü dalış sporcusu Şahika Ercümen ile dünya dalış tarihine geçen organizasyona imza atan, deniz turizminde öncü olan Karamağara’yı projelerle güçlendiren Başkan Yalçın, Yayladağıspor’a verdiği destek ile ilçenin sportif anlamda adını duyurmayı başardı. Aba güreşlerinin düzenlenmesini sağlayarak kente canlılık kazandıran Başkan Yalçın, Devrent Mesire Alanı ile ilçeye gelen turist sayısının kısa sürede 5 kata kadar artmasını sağladı. 

İLÇE EKONOMİSİNE CANLILIK KAZANDIRDI

Bir bölgenin canlanması için ilk olarak yollarının düzenlenmesi şiarıyla ilçenin giriş ve çıkış yollarını düzene koyan Başkan Yalçın, ilçeye yatırım gelmesini sağladı. Yayladağı çileği ve mantarına verdiği dev destek ile milyonlarca dolar değerinde ihracat getirisi elde eden Yalçın, binlerce kişiye istihdam imkanı da sağladı. Göç veren Yayladağı, kısa sürede binlerce mevsimlik işçi göçü almaya başladı. İlçede yaşayan kadınlara iş imkanı sağlayan Başkan Yalçın, hanelerin güçlenmesini ve ayakta kalmasını sağladı. 

İLLERDEN ÖNCE YAYLADAĞI’NA DOĞALGAZ GELDİ

Hatay’ın bazı bölgelerinin yanı sıra Türkiye’de henüz iller dahi doğalgaza kavuşmamışken Yayladağı’na doğalgazı getiren Başkan Yalçın haneleri temiz ve ucuz yöntemle ısıtmayı başardı. Yolları, istinat duvarlarını, kentsel dönüşüm çalışmalarını, yağmur ve karla mücadeleyi, çöp toplamayı, park bahçe bakımlarını, ilçedeki tüm rutin hizmetleri aksamadan yerine getirilmesini sağlayan Başkan Yalçın, Yayladağı’nın tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başardı. 4 yıldan az sürede ilçeye önemli hizmetler kazandıran Başkan Yalçın’a tam destek veren Yayladağı halkı, Mehmet Yalçın’ı 31 Mart’ta da yeniden başkan olarak görmek istiyor. Haber:Zeliha Naz ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.