MULLAOĞLU, ÇİFTÇİYE DESTEK İSTEDİ

MULLAOĞLU, ÇİFTÇİYE DESTEK İSTEDİ

Hatay CHP Milletvekili Servet Mullaoğlu, Hatay’da tarımsal üretimin sürebilmesi için üreticinin mutlaka desteklenmesi gerektiğini hatırlattı
Milletvekili Servet Mullaoğlu şunları söyledi:
“Hatay’da tarımsal üretimin sürdürülebilmesi için çiftçilerimize her türlü destek sağlanmalı, geçmiş sulama suyu borçları da dâhil olmak üzere tüm borçları bir defaya mahsus olmak üzere silinmelidir. Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı’ya depremzede çiftçilerimizin yaşadığı sıkıntıları sorduk. Birikmiş olan sulama suyu borçlarının silinmesi ve çiftçilerimize daha fazla destek verilmesi hususunda ne gibi çalışmalar yapıldığına dair verdiğimiz soru önergesine yanıt bekliyoruz.”
Milletvekili Servet Mullaoğlu önergesinde Hatay’ın Samandağ ilçesinde 1200 hektarlık alanın sulanmasını sağlayan tesiste deprem sonucu hasar oluştuğunu ve tesisin devre dışı kaldığını kaydederek bu tesisin ne zaman onarılacağını sordu.

Mullaoğlu ayrıca; çiftçilerin sulama borçlarının da bir defaya özgü olmak üzere silinmesini de isterken, DSİ’nin depremin ilk günleriyle birlikte zarar ören çiftçilerin zararlarının karşılanacağına ilişkin açıklamalarının pratikte yaşanmadığını DSİ’nin desteğinin olmadığını sulama suyu temin bile etmediğini sözlerine ekledi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.