MULLAOĞLU HATAY’A DESTEK ÇAĞRISI YAPTI

MULLAOĞLU HATAY’A DESTEK ÇAĞRISI YAPTI

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, TBMM’de hükumete çağrıda bulunarak Hatay’a daha fazla destek olunmasını istedi. 

Depremde evini işini kaybeden vatandaşların borçlarının silinmesini ve devletin Hatay’a daha fazla yardım etmesi gerektiğini ifade eden Mullaoğlu, Hatay’ın diğer kentlere göre depremden daha ağır hasarlı olarak çıktığını ve hayatın normale dönemediğini söyledi. Mullaoğlu TBMM’de yaptığı konuşmasında; “Öncelikle İsrail’in Filistin’e olan saldırısını kınıyorum. İnsanlık suçu işlemiştir ve TBMM’de grubu bulunan tüm partilerin kınamasını minnetle karşılıyorum. Nefesimi Hatay için tutacağım diyen ve Hatay’da 106 metre dalış yaparak dünya rekoru kıran milli sporcumuz Şahika Ercümen’e çok teşekkür ediyorum. Ben bir depremzede olarak ilk depremi yaşadığımız anda dünyaya bir şey çarptığını zannettik. İnanılmaz bir sarsıntı yaşadık. Büyük bir acizlik içerisinde insanlara yardım etmeye çalıştık. Ben bütün samimiyetimle birazdan görevlilerin geleceğine inandım. Bir gün bekledik kimse gelmedi. İki gün bekledik kimse gelmedi. 3. Günde bir şeyler olmaya başladı. Ve gerçekten arkadaşlar kimse gelmedi. Vereceğimiz her soru önergesini otomatik olarak reddetmenizi anlayabilmiş değilim. Reddetmeniz sayısal çoğunluğunuzun olması ülkenin sayısal sorunlarının çözümü noktasında kayıtsız kaldığınızı görüyorum. Bu konuyu lütfen ciddiye alın. Depreme dayanıklı ve dirençli kentler oluşturmak durumundayız. 

DEPREMZEDELERİN BORÇLARININ SİLİNMESİ ÇOK MU ZOR?

Biz depremden hemen sonra kendi imkanlarımız dahilinde dostlarımıza yardım etmek için, ilaç, gıda, giysi toplamak için gittiğimiz yakın bir ilde bizi gören yaşlı bir teyzemiz geldi. Cüzdanını açtı ve 20 lira çıkardı. Al oğlum bunu lütfen deprem bölgesine götür dedi. İşte bu yaşlı teyzemiz gibi bize yaklaşmanızı istiyoruz. Bugüne kadar iktidar Hatay’ı sahipsiz bıraktı. Bakın deprem illerinin hepsinde hayat devam ediyor. Ancak Antakya tamamen yıkıldı. Defne’nin yarısı yıkıldı. Samandağ’ın yarısı yıkıldı. Hassa’nın, Kırıkhan’ın yarısı yıkıldı. Dolayısıyla hükumetin daha ciddi yaklaşmasını bekliyoruz. Dağıtılan konteynerler su geçiriyor. Bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz inkar edemem ama gerçekten ruhen, kalben bütün imkanlar seferber edilmiyor. Bu da bizleri çok üzüyor. Örneğin depremzede depremden önce ev almış, kredisini öderken evi yıkılmış, işsiz kalmış ve kredisini ödemediği için bütün borçlara icra takibi başlamış durumda. Bunu kabul etmek, anlayabilmek mümkün değil. Yani koskoca devletimizin oradaki faturaları, kredi kartı borçlarını silmesi çok mu zor? Biz devletimizin, hükumetimizin empati kurarak Hatay’a sahip çıkmasını bekliyoruz. Çünkü hepimizin bildiği gibi Hatay, Atatürk’ün emanetidir” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.