MULLAOĞLU, “SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR”

MULLAOĞLU, “SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR”

CHP Hatay Milletvekili, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Servet Mullaoğlu, Samandağ Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları gündeme getirdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, öncelikle çalışanların ve vatandaşların güvenliği açısından Samandağ Devlet Hastanesi’nin açıklanmayan deprem raporu sonucunu soran Mullaoğlu, zor koşullarda görev yapan sağlık çalışanlarına, esnek mesai uygulaması, uygun barınma koşulları, ek ödemeler, fazla mesai ücretleri, çalışanlara baskının son bulması gibi bazı hakların sağlanarak motivasyonlarının artırılması gerektiğini belirtti.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren Servet Mullaoğlu, Hatay ilinde görev yapan sağlık çalışanları canla başla sağlık hizmeti vermeye çalışırken diğer yandan da çözülemeyen birçok sorunla mücadele etmek zorunda kaldıklarını ifade etti.
Çalışanların kiralık ev bulamadıkları için kendilerine sağlanan konteynerlerde çok sağlıksız koşullarda barınmaya çalıştıkları, yeterli kreş ve etüt merkezi olmadığı için çocuklarına bakmakta zorluklar çektikleri, farklı illerde yaşamak zorunda kalan parçalanmış ailelerin yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Mullaoğlu, bu nedenle çalışanlara esnek mesai uygulanması gerektiğinin altını çizdi.
Servet Mullaoğlu, sağlık çalışanlarının tavandan ödeme, fazla mesai gibi desteklerle teşvik edilmesi gerektiğini belirterek çalışma koşullarının düzeltilmesinin nitelikli sağlık hizmetinin Hatay halkına ulaştırılması açısından önemini belirtti.
Mullaoğlu, verdiği yazılı soru önergesinde aşağıdaki soruların Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanmasını istedi.
Sorular:
Samandağ Devlet Hastanesinin depreme dayanıklılık raporunun sonucu nedir?
Zor koşullarda görev yapan Samandağ Devlet Hastanesi sağlık çalışanlarına esnek mesai uygulanması hususunda bir girişiminiz olacak mıdır?
Sağlık çalışanlarının barınma koşullarının iyileştirilmesi, klima, çamaşır makinesi, sıcak su imkânı gibi temel İhtiyaçlarının karşılanması yönünde bir çalışmanız olacak mıdır?
Sağlık çalışanlarına verilen yemeklerin çeşit ve miktarının yeterli hale getirilmesi için bir girişiminiz olacak mıdır?
Sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemelerin tavandan ödenmesi için herhangi bir çalışmanız var mıdır?
Fazla mesai ödemelerinin bölgedeki tüm sağlık çalışanları için uygulanması yönünde bir çalışmanız ya da talimatınız var mıdır?
Derece, ödeme, hizmet puanı, zorunlu çalışma süreleri gibi alanlarda sağlık çalışanları için zor bölge koşullarının uygulanması yönünde bir karar almayı düşünüyor musunuz?
Samandağ Devlet Hastanesinde hizmet veren sağlık çalışanlarına uygulandığı iddia edilen baskı, kaba davranış ve yıldırıcı tutumlar konusunda bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?
Hastanenin çalışma çizelgelerinde dengesizlik ve adaletsizlik yapıldığı yönündeki şikâyetler hususunda bir girişiminiz olacak mıdır?
Zor koşullarda görev yapan sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarının yükseltilmesi için bölgeye özel bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.