POTANSİYELİMİZ VAR, KULLANAMIYORUZ!

POTANSİYELİMİZ VAR, KULLANAMIYORUZ!

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, ülkemizin enerjide dışa bağımlı olduğunu, bu nedenle de rüzgar enerjisinde potansiyelimiz olmasına rağmen, gereği gibi bu enerjiden yararlanamadığımızın altını çizdi. Hatay’ın rüzgar enerjisi potansiyelini ve bunun ne kadarının kullanıldığını soran Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na bir önerge verdi

İlimiz Hatay’ın sahip olduğu rüzgâr enerjisi potansiyeli açısından, Türkiye’nin en önde gelen illerinden biri olduğunun altını çizen, ancak Hatay’ın bu potansiyelinin yeterince kullanılmadığının da bir gerçek olduğunu belirten milletvekili Güzelmansur, önergesinde şunları kaydetti:

“Enerjide dışa bağımlılık, ülkemiz açısından sadece güvenlik sorunu değil, cari açıktaki büyük payı nedeniyle ekonomik bir sorun olarak da karşımızda çıkmaktadır. Bu noktada, yenilenebilir temiz enerji kaynakları ve özellikle de rüzgâr enerjisi potansiyelimizin tam olarak kullanılması gerekmektedir.”

Güzelmansur’un, Bakan Fatin Dönmez’den yanıtlamasını istediği sorular şunlar:

1.Hatay’ın yıllık rüzgâr enerjisi potansiyeli ile elde edilebilecek elektrik üretimi ne kadardır? Bu potansiyelin ne kadarı kullanılmaktadır?

2.Hatay’da bugüne kadar rüzgâr enerjisi lisansı almış kaç firma vardır? Bu firmalar hangileridir?

3.Hatay’da işletmede olan güncel rüzgâr türbin sayısı nedir? Bunların kurulu gücü kaç MW’tır?

4.Hatay’da RES lisansı alıp kurulum aşamasında olan kaç firma vardır?

5.Hatay’da bugüne kadar RES lisansı alıp, süresi içinde yatırım yapmayan ve lisansı iptal edilen kaç firma vardır? Bunlar hangileridir? Lisansın verilme ve iptal tarihleri nedir? Haber: Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.