REKTÖR EREN, AÇÇANA HÖYÜK’TE

REKTÖR EREN, AÇÇANA HÖYÜK’TE

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, hafta başında Reyhanlı ilçesindeki Aççana Höyük’ü ziyaret ederek burada yürütülen kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Ziyaret esnasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Can da kendisine eşlik etti.

MKÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Rektörümüz Prof. Dr. Veysel Eren, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ersin Can ile birlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde kazı ve restorasyon çalışmalarının sürdürüldüğü Aççana Höyük ve Eski Alalah kenti kazılarını ziyaret etti. Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Akar başkanlığında uluslararası ve multidisipliner bir ekibin katılımıyla sahada yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarının değerlendirilmesinin ardından, Aççana Höyük Kazıları ve Amik Ovası Araştırma Merkezinde üniversitemiz öncülüğünde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.”

REKLAM ALANI

Açıklamada, Prof. Dr. Veysel Eren’in M.Ö. 2. bin yılda Mukiş Krallığı’nın başkenti olan eski Alalah kentinin, Hatay’ın erken devletleşme tarihine ışık tutan yeni bulgularını değerlendirdiği ve bu alanın kültürel miras olarak korunması ve kültür turizmine kazandırılması konularında görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Prof. Dr. Veysel Eren, kazı alanındaki çalışmaları yerinde inceleyerek, yapılan araştırmaların önemine dikkat çekti ve bu alandaki kültürel mirasın korunması ve turizme kazandırılması için üniversite olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.