ROKET YARIŞMASININ ŞAMPİYONU TÜRKİYE’DEN

ROKET YARIŞMASININ ŞAMPİYONU TÜRKİYE’DEN

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) İlim Yayma Vakfı Vefa Yurdu öğrencileri tarafından kurulan Vefa Havacılık Takımı, ABD’de düzenlenen Spaceport America Cup’24 roket yarışmasında birincilik ödülünü kazandı. Yarışmada, 20 farklı ülkeden 152 ekibin yer aldığı ve 10 bin feet kategorisinde mücadele eden 83 takım arasından sıyrılarak şampiyonluğa ulaşan takım, Türkiye’yi başarıyla temsil etti.
İlim Yayma Vakfı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Vefa Yurdu’nda 2018 yılında kurulan ve adını buradan alan İTÜ Vefa Havacılık Takımı’nın elde ettiği başarıyla gurur duyulduğu belirtilerek, öğrenci ve eğitmenler tebrik edildi.
Bu önemli başarıya ilişkin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de sosyal medya üzerinden tebrik mesajları yayımladı. Ayrıca, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da takımı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.TEKNOFEST’in resmi sosyal medya hesabı da İTÜ Vefa Havacılık Takımı’nı tebrik eden bir mesaj paylaştı, takımın TEKNOFEST şampiyonlarından olduğunu hatırlattı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.