SAMANDAĞ’DA BAŞKANLIK YARIŞI BAŞLADI

SAMANDAĞ’DA BAŞKANLIK YARIŞI BAŞLADI

Hatay’da CHP’nin kalesi olarak bilinen Samandağ ilçesinde, Belediye başkanlık yarışı erken başladı.

CHP den başkan adaylığı için mevcut belediye başkanı Refik Eryılmaz, eski milletvekili Serkan Topal ve kısa bir süre önce başkan Eryılmaz tarafından görevden alınan Timur Bozoğlan CHP den başkan adayı olmak için yoğun bir kulis faliyeti içerisinde bulunduklarını biliyoruz.

Samandağ seçmen ağırlığının kent merkezi ve civarında olduğuna dikkat çeken deneyimli siyasetçiler, Serkan Topal ve Timur Bozoğlan’ın Karaçay-Yaylıca yöresine hitap ettiklerini işaret ederek ‘’ Samandağ Belediyesi kurulduğu günden bu yana, Belediye başkanı her zaman merkezden seçilmiştir.’’ Şeklinde ciddi bir iddiada bulunuyorlar.

Serkan Topal ve Timur Bozoğlan’ın CHP den Belediye başkan adayı yapılmaları halinde, Belediye başkanlığı seçimlerini TİP yada HDP’nin kazanabileceğini de iddia ediyorlar. Buna örnek olarak 2009 seçimlerinde ÖDP’den Mithat Nehir in nasıl kazandığınıda örnek gösteriyorlar.

Belediye başkan yardımcılığı görevinden uzaklaştırılan Timur Bozoğlan’a özellikle kırsal kesim mahalle muhtarlarından ciddi destek geldiğine işaret eden Samandağ siyaset erbabı ‘’ Bozoğlan son bir yıl içerisinde, başkan Eryılmaz’ın önüne geçmek için muhtarlar bazında çok ciddi çalışmalar yapmaya başladı.’’ Kendisine destek veren bu muhtarlara HBB’nin desteğini arkasına almak suretiyle ciddi hizmetler verdiği de iddia ediliyor.

Bu çalışmaların farkına varan başkan Eryılmaz Timur Bozoğlan’ı hemen görevden aldı. Ama gördüğümüz kadarı ile Bozoğlan görevden alındıktan sonra adaylık çalışmalarını daha da hızlandırmış görünüyor.

Öte yandan 14 Mayıs seçimleri öncesinde, HBB başkanı Lütfü Savaş tarafından milletvekilliği adaylığından ‘’ekarte edildiği’’ ni öne sürülen Serkan Topal Samandağ Belediye başkan adayı olmak için CHP genel merkez yöneticileri ile yaptığı görüşmeleri hızlandırdığı öne sürülüyor.

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde bakanlık beklentisine girdiği şeklinde sosyal medyada çok sayıda haberi çıkan Serkan Topal’ın bu hayalinin suya düştüğüne işaret edenler, Serkan Topal’ın önce Karaçay bucağını ilçe yaptırmak suretiyle buraya Belediye başkanı olmak istediğini, ancak Karaçay bucağının ilçe haline getirilmemesi halinde Samandağ Belediye başkan adaylığı için çalışmalarına devam edeceği ifade ediliyor. Karaçay bucağının ilçe yapılması için Serkan Topal’ın sosyal medyada yaptığı haritalı açıklamalarını da biliyoruz.

Öte yandan CHP’deki adaylık yarışını yakından takip eden TİP ve HDP’nin CHP kökenli bir adayla Samandağ Belediye başkanlığı yarışına girmeleri bekleniyor… Hatta eski başkan Mithat Nehir’in bu iki partiden aday olabileceği de öne sürülüyor.
Bir sonraki yazımız Defne Belediye seçimleri üzerine olacak bizi takip etmeye devam edin.

Çetin Cemali & Ferit Lif

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.