BARIŞ BAHAR VE EKİBİ İLE “BİR TEBESSÜM BİR UMUT”

BARIŞ BAHAR VE EKİBİ İLE “BİR TEBESSÜM BİR UMUT”

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depreminde büyük hasar gören bölgelerde yaşayan çocukların duygusal ihtiyaçlarının yanı sıra motivasyonlarını da gözeten Kültür ve Turizm  Bakanlığı, şimdiye kadar görülmemiş bir dayanışma ruhuyla etkinliklere destek vermeye devam ediyor.

Depremden en çok etkilenen kesin olan çocukların moralini yükseltmek ve motivasyonlarını artırmak amacıyla Kültür ve Turizm  Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinliklere tercih edilen isin grup  bölgemizin başarılı Tiyatro sanatçısı  Barış Bahar ve ekibi oldu.Önce Kahramanmaraş’ta ardından da Hatay’da gerçekleşen etkinliklerde ekip arkadaşları ile birlikte görev almaktan son derece onur duyduklarını ifade eden Tiyatro Sanatçısı Barış Bahar yaptığı açıklamasında:” Kültür ve Turizm Bakanlığı deprem bölgesinde fiziksel yaraların iyileştirilmesinin yanı sıra ruhsal iyilik hali için “Bir Tebessüm Bir Umut” projesi ile başarılı  çalışmalar yürütüyor. Deprem sonrası çocukların yaşadığı travmaları hafifletmek ve onları yeni umutlarla tanıştırmak amacıyla düzenlenen motivasyon arttırıcı etkinliklerde ben ve ekip arkadaşlarım Çocukların kaybettikleri güveni ve enerjiyi yeniden kazanmalarına yardımcı olmak amacıyla sergilediğimiz performanslarımız ile çeşitli sanatsal, spor ve eğitsel etkinliklerimiz ile miniklerin karşısında olduk.Deprem sonrası çocukların yeniden toparlanmaları ve güçlenmeleri için ekip arkadaşlarım ile birlikte  “birlikte başaracağız” diyerek moral ve motivasyonu arttırmaya devam ediyoruz.Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy , depremzedelerin hayatına dokunmak ve onlara umut vermek için böyle bir projeyi desteklemenin önemine vurgu yapıyor. Deprem sonrası çocukların yaşadığı şokun ardından onları psikolojik olarak güçlendirmek ve geleceğe umutla bakmalarını sağlamak için Kültür Bakanlığı’nın bu adımı büyük bir öneme sahip.Bu anlamda Bakanlık, çocukların kendilerini ifade etme ve içsel motivasyonlarını keşfetme imkânı bulacakları atölyeler düzenliyor.Etkinlikler arasında resim, müzik, dans, tiyatro gibi sanatsal ve bedensel aktiviteler yer alıyor.Kültür Bakanlığı’nın deprem sonrası çocuklara yönelik bu motive edici etkinliklerinin, onların geleceğe umutla bakmalarını sağlayarak iyileşme süreçlerine destek olduğu söylenebilir. Bu anlamlı girişim, depremden etkilenen çocukların yüzlerinde tebessüm oluşturarak umut dolu bir geleceğe adım atma fırsatı sunuyor. İşte böylesine başarılı bir projede yer almak bizler için son derece heyecan verici oldu.Görev verildiği anda ben ve ekip arkadaşlarım her daim hazırız. “Bir Tebessüm Bir Umut” projesinde bizleri tercih eden Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerimize teşekkür ediyoruz.”dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.