ŞEHRİN VİZYONUNU İBRAHİM GÜLER DEĞİŞTİRİR

Seçimlere sayılı günler kala seçim çalışmaları tüm hızıyla sona doğru yaklaşıyor. Adaylar projelerini, vaadlerini anlatarak halkı etkilemeye çalışıyor. Hangi parti adayı halkı ne kadar etkilemeyi başarmış bunu 31 Mart akşamı hep birlikte göreceğiz.

ŞEHRİN VİZYONUNU  İBRAHİM GÜLER  DEĞİŞTİRİR

Seçimlere sayılı günler kala seçim çalışmaları tüm hızıyla sona doğru yaklaşıyor. Adaylar projelerini, vaadlerini anlatarak halkı etkilemeye çalışıyor. Hangi parti adayı halkı ne kadar etkilemeyi başarmış bunu 31 Mart akşamı hep birlikte göreceğiz.
Bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış medeniyetler ve kardeşliğin şehri Hatay da seçim diğer şehirlere göre daha sakin barış kardeşlik atmosferinde geçmekte. Belediye Başkan adayları her platformda, yaşadıkları şehre olan sevgilerini ifade etmekteler. Bizim inancımızın temelinde “sevgi ve güzel ahlak…” esastır. Nitekim bir hadis bunu çok güzel özetliyor. “Canım kudret elinde olan Allah´a yemin ederim ki, Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız.” Yaşamın temeli olan sevgi bağlarıyla birbirimize el uzatmamız birbirimizi sevmemiz birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesi için çok önemli. Bizlerde bu günlerde bu sevgi sözcüklerini sıkça duyuyoruz. Sevmek, sadece seni seviyorum demek mi diye düşünürken, yine bir hadiste şöyle buyuruluyor. “İnsanlarin en hayirlisi insanlara hizmet eden ve onlari sevindirendir” Öyleyse sadece “Hatay seni seviyorum” demek yetmiyor. Sevdiğini düşünmek onun sıkıntılarını gidermek, ona değer verdiğini yaptığın hizmetlerle göstermek gerekiyor. Soruyorum? Bu şehri bu halkı sevdiğinizi söylüyorsunuz bu güne kadar bu halk için ne yaptınız? Belediye başkanın yapması gereken görevlerinizi yaptınız mı? Hayır? Yapsaydınız birçok semtte insanlar yağmur yağdığında evine gidecek başka yollar aramaz veya çamurların içine batarak evlerine gitmez ve evlerini su basmazdı. Vatandaş derdini sokağındaki çukurları su birikintilerini, seslerini duyurmak için mahallelerinin adına facebook sayfası açmazlardı. Hatay halkı boş sevgi sözcükleriyle değil, sevgisini, hizmet belediyeciliği ile birleştirecek, şehrin yıllardır değişmeyen görüntüsünü değiştirecek, halkın sesine kulak verecek halkın sıkıntılarını giderecek projelere ihtiyacı vardır. Hatay’ı halkın istediği görünüme ve hizmete kavuşturacak kişi örnek projeleriyle AK Parti Büyük şehir Belediye Başkan adayı Sayın İbrahim GÜLER’dir. Sayın, İbrahim GÜLER sevdam dediği Hatay’ın sorunlarını detaylı bir şekilde araştırıp, incelemiş ve 42 ayrı proje hazırlamıştır. Projelerin hepsi bugüne kadar yapılması gereken ama kimsenin düşünmeyi bile akıl edemediği, gündeme bile getirmediği, fakat bir büyük şehirde olması gereken projelerdir. Hatay’ın görünümünü ve altyapısını değiştirecek, halka yeni iş istihdamları sağlayacak, turizm patlaması yapacak, yaşlı, engelli, çocuk ve kadınların yüzünü güldürecek, tarım ve hayvancılıkta çiftçiye nefes aldırıp verimi artıracak projelerdir. Bu projelerin çok önemli olduğunu düşündüğüm için sırayla birkaç başlık altında toplayıp anlatmaya çalışacağım.
Hatay’ın büyük bir eksiği olan ve şehrin görünümü değiştirecek , “Hatay Merkez Meydanı, Kültür Merkezi ve Kongre Salonu” projesidir. Bu proje şehrin merkezindeki eski Stadyum kaldırılarak toplam 71.250 m² alan üzerine kurulacaktır. Bu alanın 10,733 m² ’sine Kültür Merkezi, 6,741 m² kütüphane ve sergi salonu, 5604 m² cafe, restoran ve mağazalar, 45,000 m² alana ise kapalı otopark’ı kapsayan Hatay Merkez meydanı projesi büyük kazanım olacaktır. Bu proje şehrin tüm görüntüsünü değiştirecek, şehrin otopark sorununu giderecektir. Bununla birlikte “Kültür ve Sanat Merkezi Projesi” ile bu güne kadar olmayan sanat galerileri, Fuarı alanı ile Hatay büyük köy görünümden kurtulup bir metropolleşmeye doğru adım atacaktır.
Şehrin görünümü değiştirecek, doğa ve kültür zenginliğimizi güzelleştirecek bir diğer projede Asi Nehri, kentsel tasarım Projesidir. Asi nehri Lübnan Bekaa vadisinin doğu kısmından doğan, Suriye topaklarından Hatay’a gelen ve Samandağ’ın kuzeyinden Akdeniz’e dökülen Asi nehri, filmlere konu olmuş, aşklara şahitlik yapmış, şairlere ilham kaynağı olmuştur. Asi nehri ters aktığı gibi yıllardır, etrafı da tersliklerden nasibini almış ve yerel yöneticiler tarafından şehre anlam katan bu güzel nehir’e gerekli değer verilmemiştir.
Seçimlerde sona doğru yaklaşırken merkez ve diğer ilçelerde halk kendisine hakkettiği değeri verecek Başkanını beklemektedir. Seçimlerde tercihler yapılırken artık şehrimize hizmet getirecek şehrin görünümü, değiştirecek, halkın yaşam kalitesini yükseltecek projeleri hayata geçirebilecek, Hatay’ın her kesimine eşit hizmet verecek, halka hizmeti hakka hizmet kabul eden AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı sayın İbrahim GÜLER’in seçim yarışını önde götürecek şehrin vizyonunu değiştirecektir. MAKALE: ARZU YALÇIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.