SELİM NEVZAT ŞAHİN A.L. TÜRKİYE BİRİNCİSİ

SELİM NEVZAT ŞAHİN A.L. TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu işbirliğinde her yıl farklı bir şehirde düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışması, bu yıl Şanlıurfa’da yapıldı.13-16 Haziran tarihleri arasında Şanlıurfa’da yapılan 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda Türkiye birinciliğini, Defne ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi kazandı.

211 TAKIM KATILDI

Bu yıl toplamda 12 kategori arasında olan, “Tasarla Çalıştır” adlı kategoride 211 takım katıldı. SNŞAL Robotik Kulübü öğrencilerinden Nezahat Çetin ve Reyhan Oflazoğlu, “Tasarla Çalıştır” kategorisinde ilk aşama olan test sınavında ilk 40 takım arasında 26. Olarak, 2. aşamaya geçme hakkı kazandı. 2. aşamada ise verilen malzemeler ile birlikte, okulda Danışman Öğretmenleri Sedat Uçar ile çalışmış oldukları gibi bir robot tasarladılar. 3. aşamada ise tasarlamış oldukları robotu, verilen görevlere uygun bir şekilde programlayıp yarışmaya hazır hale getirdiler. Son aşamada ise hazırlamış oldukları robotu parkurda yarıştırdılar ve en yüksek puanı alarak yarışmayı birinci olarak tamamladılar.

HEYET ÇERKO’YU ZİYARET ETTİ

Okul Yönetimi, “Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi olarak, öğrencilerini; düşünen, tasarlayan ve bunları hayata geçiren öğrenciler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Bizim bu görüşlerimizi taçlandıran, bizleri her daim gururlandıran öğrencilerimizi ve Danışman Öğretmenimiz Sedat Uçar’ı canı gönülden tebrik ediyoruz” açıklaması yaptı.Türkiye birincisi Öğretmen-Öğrenciler, dün Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko’yu ziyaret etti. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.