SÖMESTİR TATİLİNDE ÇOCUKLARINIZLA UĞRAMANIZ GEREKEN BİR MÜZE; “ŞENKÖY 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ MÜZESİ“

SÖMESTİR TATİLİNDE ÇOCUKLARINIZLA UĞRAMANIZ GEREKEN BİR MÜZE; “ŞENKÖY 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ MÜZESİ“

Okullar yarı yıl tatiline girdi ve derslerinde başarı için büyük çaba harcayan çocukların dinlenme zamanı. Dinlenme dönemlerinde onlara ve ailelerine Çanakkale ruhunu yaşatacak bir mekan haberimizin konusu.Geçtiğimiz yıllarda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde  Yayladağı Belediyesi tarafından Şenköy’de  açılan 18 Mart Çanakkale Şehitleri Müzesi.. Daha kapıdan adımınızı attığınız anda Çanakkale Savaşı sırasında cephede asker kalmadığı için askere çağırılan ve orada şehit olan ‘Onbeşliler’ koreografisinin karşıladığı 18 Mart Çanakkale Şehitleri Müzesinin her bir köşesi ayrı bir gurur ve guru verici tarihimiz.. Seyit Onbaşı maketi, şehitler anıtı, 57.Alay, mevziler, Nusret Mayın Gemisi, tematik savaş krokileri ve sinevizyon odasını gezerken  duygu dolu anlar yaşamak için ne duruyorsunuz Şenköy 18 Mart Çanakkale Şehitleri Müzesi sizleri bekliyor.

GAZİ TOP MERMİSİ MÜZEDE..

İlk günden itibaren yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Şenköy 18 Mart Çanakkale Şehitleri Müzesinin Seyit Onbaşı bölümünde artık Çanakkale muharebesinde kullanılan gazi top mermisi de sergileniyor.Prof.Dr.Ali Arslan tarafından müzeye hediye edilen gazi top mermisi ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.Haftanın altı günü ziyaretçilerini ağırladıklarını söyleyen Müze yetkilisi Necmettin Eğilmez yaptığı açıklamasında:” Müzemiz Pazartesi günü haricinde her gün  ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Gelen tüm misafirlerimize eşlik ederek Seyit Onbaşıyı ,Gazi top mermimiz, şehitler anıtını , 57.Alayı , mevzileri , Nusret Mayın Gemisini ve burada bulunan tüm unsurları anlatırken onların gözlerinde gördüğüm gururu ben her anlattığımda yaşıyorum. Tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan Çanakkale Savaşını detaylı bir biçimde anlatan 18 Mart Çanakkale Şehitleri Müzemizi herkesin gelip ziyaret etmesi gerektiğini düşünüyorum.Yarı yıl tatili olduğundan öğrencilerimiz aileleri ile birlikte yoğun bir biçimde müzemize gelmektedirler.Çanakkale  ruhunu yaşamak isteyen herkesi Şenköy’e 18 Mart Çanakkale Şehitleri Müzesini ziyarete davet ediyorum.”dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.