VEKİL MULLAOĞLU’NDAN HAVAALANI UYARISI

VEKİL MULLAOĞLU’NDAN HAVAALANI UYARISI

CHP Hatay Milletvekili Av. Servet Mullaoğlu, depremin en büyük yıkıma yol açtığı Hatay’da Hatay Havalimanı’nın durumu belirsizliğini koruduğunu belirtti.
Havalimanının onarım işlemi sonrası yeniden uçuşlara açıldığı söylense de kısalan pist boyu nedeniyle birçok sefer ya iptal oluyor ya da Adana’ya yönlendiriliyor. Vatandaşlar bu duruma tepki gösterirken CHP Hatay Milletvekili Av. Servet Mullaoğlu, “Yurttaşları riske de atmayın mağdur da etmeyin” dedi.
Mullaoğlu açıklamasında; “Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketinde hasar gören yerlerden bir tanesi de Hatay Havalimanı olmuştu. Pisti ağır hasar gören havalimanı, onarım sonrası 12 Şubat sonrasında uçuşlara açılsa da son aylarda genellikle uçuşa kapalı durumda. Buna karşın bazı havayolu firmalarının Hatay seferleri sistemde açık gözüküyor. Açık sistemden bilet aldıklarında uçakları son anda Hatay yerine Adana’ya yönlendirilen yurttaşlar ise tepkili.

‘BİR KİLOMETRESİ KAPALI’

Sağlıklı iniş ve kalkışlar için pist en az 3 km uzunluğunda olmalı ve Hatay Havalimanının, pistteki hasardan ötürü 2082 km’si kullanımda. Bu nedenle rüzgar durumuna göre bazı seferlerde risk yaşanıyor. Havalimanının temmuz ayında temelli kapatılıp 3-4 ay işlem görüleceği söyleniyor. Bu haliyle yurttaşlar hem son andaki Adana yönlendirmesiyle mağdur ediliyor hem de riske atılıyor. Pistin onarımı bir an önce yapılmalı ve seferler sonrasında devam etmeli” dedi.

‘UÇAKLARIN İNMESİ ZOR’

12 Şubat sonrası açılan havalimanı için, havacıları uçuş ve yer emniyetini etkileyebilecek bazı önemli durumlardan haberdar eden NOTAM yayımlanmıştı. Bildiride pistin kısaltılmasına değinilerek pistin son durumuyla yolcu uçakları ve büyük nakliye uçaklarının inmesinin zor olduğuna dikkat çekmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.