TEK ELİYLE HEM OKUYOR HEM PLASTİK TOPLUYOR

TEK ELİYLE HEM OKUYOR HEM PLASTİK TOPLUYOR

İç savaşta evlerinin yakınına düşen bombanın 5 yaşında bir elini aldığı, Suriyeli 11 yaşındaki Enes Elmendil ailesinin geçimine katkıda bulunmak için okuldan artan zamanlarda plastik ve karton topluyor.Suriye’nin İdlib şehrinden 3 yıl önce göç eden ve 5 yaşındayken evlerinin yakınına düşen bombada bir elini bilekten kaybeden Enes Elmendil ailesiyle Türkiye’ye sığınarak İskenderun’da yaşıyor.

Yedikardeş, dokuz nüfuslu Suriyeli ailenin çocukları 5. Sınıf öğrencisi Enes Elmendil, ailesini geçimini sağlamak için tek koluyla çocuk arabasının üzerine yerleştirdiği torbada plastik ve karton toplayarak yardım ediyor.

Ameliyatlı ve hasta olan babasının ev geçimini sağlayamadığından dolayı, okuldan geri kalan zamanları plastik ve karton toplayarak geçiren Enes, “Hem okuyorum, hem de çalışamayan babamın ev geçimine yardımcı olmak için plastik ve karton topluyorum. Ne kadar kazandığımı bilmiyorum, çünkü getirdiğim plastik ve kartonları babam satıyor. Yedi kardeşiz, küçüktüm, Suriye’de savaşta evimizin yakınına düşen bombadan elimi bilekten kaybettim. Bugün tek elle de olsa, çalışmak zorundayım” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.