TSK MEHMETÇİK VAKFI VEKÂLETEN KURBAN BAĞIŞLARINI KABUL EDİYOR

TSK MEHMETÇİK VAKFI VEKÂLETEN KURBAN BAĞIŞLARINI KABUL EDİYOR

Kısa bir süre önce göreve başlayan TSK Mehmetçik Vakfı Adana Temsilcisi Atila Öztürk, beraberinde Şehit ve Gazi İşleri Uzmanı Özkan Can ile birlikte Basın İlan Kurumu Adana Şube Müdürü Dr. Çetin Oranlı’ya ziyarette bulundu. Vakıf faaliyetleri hakkında bilgi veren Atila Öztürk, TSK Mehmetçik Vakfı’nın 1995 yılından itibaren yapmış olduğu vekâleten kurban temin ve kesim faaliyetini, bu sene de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığının tebliğleri ile Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün konuyla ilgili yayımladığı tebliğ hükümlerine uygun olarak yürüttüğünü belirtti. Öztürk, “29 Mayıs 2023 tarihi itibariyle Vekâleten Kurban Bağış kabulüne başlayan Mehmetçik Vakfı, bir hisse bedelini 5.400 TL, 275 ABD Doları ve 250 Euro olarak belirledi” dedi.

Öztürk konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Kurbanlıkların kesimi; modern tesislerde, hijyenik koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen Vakıf personeli, veteriner hekim, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında, Kurban Bayramının ilk üç gününde dini vecibelere uygun olarak yapılacaktır. Vekâleten kurban bağışı faaliyetleri kapsamında kesilen kurbanlıkların etlerinin bir bölümü kesim bölgelerinde bulunan Şehit yakınları, Gazi ve Engelli Mehmetçik ailelerine taze kurban eti olarak, bir bölümü de Şehit yakınları, Gazi ve Engelli Mehmetçik aileleri ile kurban bağışçılarına, üretimin tamamlanmasını müteakip kurban etlerinden yapılan konserve kavurma şeklinde dağıtılacaktır. Tüm kesimler görüntülü kayıt altına alınmakta ve bağışçılarımız, kesim yapıldığı anda SMS ve e-posta ile bilgilendirilmekte, daha sonra Kurban temin ve kesim faaliyet süreci ile vekâletin veriliş görüntüleri paylaşılmaktadır. Ayrıca bağışçılarımıza şükran duygularımızın ifadesi olarak kurban kavurması (yurt içinde), teşekkür mektubu, noter onaylı kesim tutanağı ile arzu eden bağışçılarımıza kurban kesimi görüntüleri ulaştırılmaktadır. Vekâleten kurban bağışlarıyla elde edilen gelir, yardım planı dâhilinde Şehit, malul Gazi ve engelli Mehmetçik ailelerine yapılacak yardımlarda kullanılacaktır. Vakfın anlaşmalı olduğu bankaların Türkiye genelindeki şubelerinin kurumsal tahsilat ekranları ile internet bankacılığını kullanarak herhangi bir ek ücret ödemeden veya Vakıf internet sitesi (www.mehmetcik.org.tr) üzerinden internet alışverişlerine açık kredi kartı aracılığıyla, Ankara’da Vakıf Genel Müdürlüğü ile Adana, Bursa, Erzurum, İstanbul, İzmir ve Samsun’daki Vakıf Temsilcilikleri ve Şirketleri vasıtasıyla makbuz karşılığı nakit ya da kredi kartı ile yapılabilir. Yurt dışından ise, Vakıf internet sitesi üzerinden internet alışverişlerine açık kredi kartı ile online bağışa ek olarak, anlaşmalı banka şubelerinden de bağış yapılabilmektedir. Mehmetçik Vakfının ilan edilen bu açıklamalarını kabul edip yukarıda izah edilen yollardan herhangi biriyle Mehmetçik Vakfına kurban bağışında bulunan bağışçılar, kurbanlıklarının kesimi için Mehmetçik Vakfını malik ve vekil kılmış olacaklardır. Vekâleten kurban bağışı hizmetinin, temin edilen kurban sayısı ile sınırlı olması nedeniyle kurban bağışında bulunacak vatandaşlarımızın bağışlarını son günlere bırakmaması arzu edilmektedir. (Belirlenen hisse sayısının dolması halinde bağış kabulü sonlandırılacaktır.)
Bankalar aracılığı ile yurt içinden son bağış tarihinin 27 Haziran Salı saat 12.30 olduğunu hatırlatan Öztürk, yurt dışından döviz ile yapılacak bağışlar için son tarihin 23 Haziran Cuma saat 16.00 olduğunu, Vakıf online bağış sisteminden ise 28 Haziran Çarşamba saat 18.00’e kadar bağış kabul edilebileceğini ifade etti. Öztürk, “17 Mayıs 1982 yılında kurulan TSK Mehmetçik Vakfı, vatan hizmetini yerine getirirken Şehit olan veya askerlik görevi esnasında hayatını kaybeden Mehmetçiklerin yakınları ile Gazi ve Engelli Mehmetçiklerin kendilerine ve evlatlarına maddi/manevi yardımda bulunmakta, çocuklarını yüksek lisans seviyesi dâhil okutmaktadır” değerlendirmesini yaptı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Basın İlan Kurumu Müdürü Dr. Çetin Oranlı ise, Öztürk’e başarı dileklerini iletti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.