TÜRKİYE’DE EN ÇOK KİTAP OKUNAN İLLER ARASINDA HATAY 57. SIRADA

TÜRKİYE’DE EN ÇOK KİTAP OKUNAN İLLER ARASINDA HATAY 57. SIRADA

Türkiye’de en çok kitap okunan iller arasında, Hatay, 81 il içinde 57.sırayı aldı. Tablo, Hatay’da kitapsever nüfusun çok az olduğunu gösteriyor. İdefix tarafından gerçekleştirilen araştırma kapsamında, Türkiye’de en çok kitap okunan iller, en çok okunan kitaplar ve okunun kitap türleri ortaya çıktı. 2,08 okuma endeksi ile Ankara, Türkiye’de en çok kitap okunan il olurken, bu ilimizi 1,92 okuma endeksi ile İstanbul ve 1,54 okuma endeksi ile Eskişehir izliyor.

Türkiye’de en çok kitap okuyan 10 İl şöyle sıralanıyor:Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir, Tunceli, Muğla, Çanakkale, Karabük, Kocaeli, Kırklareli. Araştırma sonuçlarına göre Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgeleri ile İç Anadolu bölgesinin batı bölümü, en çok kitap okuyan yerler olarak dikkati çekiyor.

HATAY 57.SIRADA

İlimiz Hatay, en çok kitap okunan iller arasında 57.sırada yer aldı.
Aynı araştırmaya göre, ilimiz Hatay’da en çok sevilen yazarlar ise şunlar:
Stefan Zweif, Yaşar Kemal, Kollektif,Hatay’da en çok okunan kitap türleri şunlar:Dünya Roman, Türkiye Roman, Çocuk, Öykü, Hikaye,Araştırma sonuçlarına göre, ilimiz Hatay, 81 İl içinde en çok kitap okunan iller arasında Kars ve Siirt gibi illerin de gerisinde kalıyor.

PANDEMİ DÖNEMİNDE İSTANBUL-ANKARA ÖNDE

Pandemi dönemine ilişkin ortaya çıkan bir diğer veri ise en çok kitap siparişi verilen iller oldu. Bu sıralama ise; İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Kocaeli, Antalya, Mersin, Konya, Adana ve Kayseri şeklinde oldu. Nüfusa göre en çok kitapseverin bulunduğu iller ise sırasıyla Bursa, Bilecik, Ankara, Kocaeli, Eskişehir, Yalova, Karabük, Denizli, Balıkesir ve Erzincan oldu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.