VALİ MASATLI: 19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK GELECEK DEMEKTİR

VALİ MASATLI: 19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK GELECEK DEMEKTİR

Hatay Valisi Mustafa Masatlı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Masatlı mesajında: ‘’19 Mayıs 1919, binlerce yıllık tam bağımsız Devlet geleneğine sahip, ne pahasına olursa olsun esaret altında yaşamayı reddeden Aziz Türk Milletinin kaderini değiştiren önemli bir tarih ve yeniden doğuşunun en açık sembollerindendir.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadele’yi başlattığı, bağımsızlık meşalesini yaktığı o tarihi günün 105. yıl dönümünü milletçe idrak etmenin mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

19 Mayıs, yalnızca kuru bir tarihten ibaret değildir. Tarihi şan, şeref ve zaferle; göğsü imanla dolu Aziz Milletimizin hürriyet aşkının ve bağımsızlık sevdasının sonsuza dek söylenecek destanıdır.

REKLAM ALANI

Öyle ki, Türk Milleti, hiçbir zaman esareti, manda ve himayeyi kabul etmemiş, bağımsızlığına kastedenlere karşı her zaman dimdik durarak bu uğurdaki kararlılığını ortaya koymuştur. İşte bu ruh, 19 Mayıs sabahı Samsun’da yeniden filizlenmiş ve Anadolu’nun dört bir yanına umut olmuş, Cumhuriyetimizin sağlam temelleri bu ruhla atılmıştır.

O günlerin zorlukları karşısında Atalarımızın ortaya koydukları fedakârlıkları ve cesaretleri, bugüne kadar hepimize ilham olmuştur. Aynı ruh ve anlayışla kutlu yürüyüşümüze Türkiye Yüzyılı’nda da büyük bir kararlılıkla devam ediyoruz.

19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Bunun içindir ki Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK: “Benim Ümidim gençliktedir.” diyerek bu özel günü, gençlere armağan etmiştir. Kudretini damarlarındaki asil kanda bulan Gençlerimiz, dün olduğu gibi bugün de Türk İstiklâli ve Türk Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yılmaz bekçisi, bugün ve yarınlarımızın tek ve en büyük güvencesidir.

Sevgili Gençler, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali sizlersiniz.

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyetimiz sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Sorumluluğunuzun gereğini hakkıyla yerine getireceğinize inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet, minnetle ve şükranla anarken; gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs ATATÜRK’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, saygı ve sevgilerimi

sunuyorum.’’ İfadelerini kullandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.