HATAY’A YENİ İMAR PLANI YAPILMALIDIR

HATAY’A YENİ İMAR PLANI YAPILMALIDIR

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı TBMM’de Hatay’da deprem sonrası devam eden çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

YENİ BİR İMAR ÇALIŞMASI, ALT YAPI PLANI VE FİNANS MODELİNE İHTİYAÇ VAR

Antakya merkezinin mutlak suretle yeni bir imar planına ihtiyaç duyduğunu ifade eden Kaşıkçı, ” Beklentimiz Antakya başta olmak üzere şehrin tamamına yönelik bir imar planı yapılmasıdır. Eğer bakanlık tarafından böyle bir çalışma yapılırsa şehrin süreç içerisinde nasıl dönüşeceği ile ilgili yol haritası da ortaya çıkmış olur. Bugün Atatürk Caddesi ve çevresinde yapılan yerinde dönüşüm uygulamasının hemen çeperinde diğer alanlarda mevcut imar planı yürürlüktedir ve bu uygulama hatalıdır. Yeni bir plan ve bu planla eşgüdüm halinde çalışacak yeni bir alt yapı projesi İller Bankası marifetiyle hayata geçmelidir” dedi. Kaşıkçı konuşmasının devamında bakanlık tarafından yerinde dönüşüm uygulama alanı ilan edilen yerlerle ilgili olarak da ” Bu alanlarda yer alan az hasarlı ve orta hasarlı konutların dönüşümü ile ilgili yeni bir finans modeli devreye alınmalı e vatandaşlarımızla paylaşılmalıdır” dedi.

MEVCUT YASA KIRSALDA VATANDAŞLARIMIZI HAK SAHİPLİĞİ KONUSUNDA MAĞDUR EDİYOR.

Hatay’da kırsal ve kent nüfusunun yarı yarıya olduğunu ifade eden Kaşıkçı kent merkezlerinde yapılan uygulamaların kırsalda bir mağduriyet oluşturduğunu kaydetti. Kırsalda hak sahipliği konusunda mülkiyet meselesinin esnetilemsi gerektiğini ifade eden Kaşıkçı, ” Vatandaşlarımızın bazıları yıllar içinde köylerde hazine arazilerine, meralara konutlarını inşa etmişler. Mülkiyeti kendilerinde olanların dahi birçoğunun onlarca yıllık hisse tartışmaları bulunmaktadır. Kırsalda vatandaşlarımızı hak sahibi yaparken mülkiyet şartı yerine vatandaşın depremde konutlarının zarar görüp görmediğine ve deprem anında o evde yaşıyor olup olmadığına bakılmalıdır. Burada muhtarlara önemli görevler düşüyor. Muhtar şahitliğinde düzenlenecek resmi işlemler ile bu sorun aşılabilir. Özellikle Kırıkhan ve Hassa ilçelerimizde bu konu büyük bir sorun teşkil ediyor” dedi.

TİCARİ FAALİYETLERİN DEVAMI İÇİN YARDIMCI OLUNMALI

Geçtiğimiz hafta sonu Hassa ilçesini ziyaret ettiğini belirten Kaşıkçı burada özellikle Aktepe mahallesinde bulunan esnaf ve işyeri sahiplerinin sorunlarını da meclise taşıdı. Deprem sonrasına kendi gayretleri ile ticari faaliyetlerine başlayan esnafı desteklediklerini belirten Kaşıkçı, bu faaliyetlerin devamı için bir an evvel geçici işyerlerinin esnafa teslim edilmesini ve bundan sonrada depremde büyük bir zarara uğrayan alanların riskli alan ilan edilmesini, bir an önce yıkım ve yeni işyeri inşasına başlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi gerektiğini söyledi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.