İFTAR SONRASINA YAKIŞIR BİR TATLI :”TULUMBA”

İFTAR SONRASINA YAKIŞIR BİR TATLI :”TULUMBA”

Saray mutfağından günümüze uzanan bir lezzet Tulumba Tatlısı.Tadını şerbetinden çıtırtısını hamurundan alan Tulumba Tatlısı Onbir ayın sultanı Ramazan ayında en çok tercih edilen şerbetli tatlılardan biri olarak çıkıyor karşımıza.

Antakya Narlıca’da uzun yıllardır işyerine dönüştürdüğü minibüsünde sıcak sıcak hazırladığı enfes müşebbek tatlısı lezzeti ile bilinen Sakıp Usta Ramazan ayının başlaması ile birlikte Tulumba Tatlısı ile de dikkatleri üzerinde toplamayı başardı. Muhteşem Tulumba Tatlısı lezzeti ile de geçer not alan Sakıp Usta özellikle iftar öncesinde iftar sofralarında tatlıya yer vermek isteyenlerin akınına uğruyor.

Damak çatlatan bir Tulumba Tatlısı için önemli unsurun yumurtaları hamura teker teker eklemek olduğunun altını çizerek sözlerine başlayan Sakıp Bolat açıklamasında:” Uzun Yıllardır Müşebbek tatlısı lezzetimiz ile herkes tarafından bilinmekteyiz.Mübarek Ramazan ayının başlaması ile birlikte ürün portföyümüze Lokma ve Tulumba Tatlısını eklemiş bulunmaktayım. Tulumba tatlımız gördüğü yağun ilgi ile bu işte de başarımızı göstermektedir.

Tam kıvamında hazırlamış olduğum hamurumuzu özel makinamızla aynı boylarda keserek yağımızın içerisine kesme işlemini yapmaktayız. Çıtır olması için soğuk yağa sıktığımız tulumbalarımızı yüksek ateşte doğru sürede kızartma işlemini gerçekleştirmekteyiz.Tam da kıvamında kızaran tulumbaları aynı müşebbek tatlısında olduğu gibi soğuk şerbet ile tatlandırma işlemini yapmaktayız.Sıcak şerbette bu işleti yapmamız halinde özenle hazırladığımız çıtır tulumbalar hamurlaşabilmektedir.Daha sonra genellikle sade olarak tüketilen Tulumba Tatlısı talepler doğrultusunda üzerine Antep fıstığı ve Hindistan cevizi serpilerek de tüketilmektedir.Eşsiz tulumba lezzeti için herkesi Narlıca Altınözü kavşağında bulunan işyerimize bekliyoruz.”dedi.

Sakıp ustanın Tulumba Tatlısı lezzetini çok beğendiklerini ifade eden Fatih Altınöz hemen her gün iftar öncesinde bu muhteşem lezzeti almak adına işletmeyi ziyaret ettiklerinin altını çizerek böylesine muhteşem bir Tulumba Tatlısı lezzetini mübarek Ramazan ayında kendilerine sunan Sakıp ustaya teşekkür etti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.